Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

DOPADENÍ: Z nemocnice uprchl zvlášť nebezpečný vězeň

Kriminalisté pátrají po čtyřiačtyřicetiletém vězni, který dnes odpoledne utekl z krčské nemocnice. 

Dnes v podvečer uprchl z krčské nemocnice čtyřiačtyřicetiletý vězeň, který se měl podrobit lékařskému vyšetření. Detektivové žádají veřejnost o pomoc při pátrání.

Odkaz na pátrací relaci naleznete zde: http://aplikace.policie.cz/patrani-osoby/PersonDetail.aspx?person_id=19121125140014

por. Bc. Jana Rösslerová
25. 11. 2014
 
Informace z 13:50 hodin:
Od vyhlášení celostátního pátrání přijali operátoři tísňové linky 158 desítky poznatků k pohybu podezřelého muže, žádný z nich se ovšem nepotvrdil a pražští policisté stále velmi usilovně po uprchlém vězni pátrají. Kriminalisté děkují veřejnosti za ostražitost a žádají pozorné občany, aby nadále policistům volali pohyb podezřelých mužů. Podle policistů má uprchlý vězeň o něco delší vlasy než na fotografii z března letošního roku a po svém útěku mohl zaměnit oděv.
 
Informace z 26. 11. 2014 ve 22:20 hodin:
Detektivové z pražského krajského ředitelství právě zjistili, že uprchlý nebezpečný vězeň změnil svůj oděv. Původně vězeňské pyžamo vyměnil za černé teplákové kalhoty, šedou kostkovanou podzimní bundu a na hlavě by měl mít černou pletenou čepici (takzvaný kulich, bez bambule). S ohledem na taktické důvody kriminalisté prozatím nemohou sdělit více informací.
 
Informace z 27. 11. 2014 v 18:00 hodin:
V průběhu dne zjistili kriminalisté krajského ředitelství skutečnou podobu hledaného, která se poměrně markantně liší od té původní. Fotografii upravili detektivové specializující se na portrétní identifikaci a na této podobizně spolupracovali s Vězeňskou službou ČR. Současný vzhled uprchlého vězně najdete pod tímto odkazem: http://aplikace.policie.cz/patrani-osoby/PersonDetail.aspx?person_id=19121125140014. Obvodní soud pro Prahu 10 vydal na hledaného vězně evropský zatýkací rozkaz, do pátrání se tak navíc zapojili i policisté ze všech evropských zemí.
 
Informace z 1. 12. 2014 ve 13:15 hodin:
Kriminalisté z oddělení pátrání nechali původní fotografii hledaného vězně ještě jednou upravit. Nevylučují totiž, že si mohl po zveřejnění fotomontáže vlasy oholit. Nové informace k pátrání detektivové prozatím z taktických důvodů neuvolňují. Policisté přijali  na tísňové lince 158 asi sto poznatků k pohybu hledaného, žádný z nich se ale zatím nepotvrdil. Detektivové stále žádají občany o pomoc při pátrání, důrazně však apelují na to, aby volali bezprostředně poté, co podezřelou osobu spatří. Často se totiž stává, že veřejnost volá na tísňovou linku i s denním zpožděním a takové poznatky pak ztrácejí na významu.
 
Informace z 8. 12. 2014 v 09:15 hodin:
Detektivové z pražského krajského ředitelství specializující se na pátrání po osobách zveřejnili další z možných podob hledaného uprchlého vězně.
 
 
 
AKTUALIZACE ZE 14. 12. 2014 V 17:00 HODIN:
Dnes po patnácté hodině dopadli středočeští policisté hledaného uprchlého vězně Nováka. Zákrok policistů se obešel bez zranění. Středočeští kriminalisté v současné době velmi úzce spolupracují se svými kolegy z pražského krajského ředitelství, kteří pátrací akci po uprchlém vězni vedli.
 
por. Bc. Jana Rösslerová 
 

vytisknout  e-mailem