Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

3+1+5 je 9

VSETÍNSKO: Během necelých deseti hodin ze čtvrtka na pátek zadrželi policisté v okrese Vsetín celkem devět pachatelů majetkové trestné činnosti. 

V prvním případě se jednalo o trojici, která byla zadržena ve čtvrtek o půl páté odpoledne v obci Hutisko-Solanec. Jednalo se o třiatřicetiletého muže z Nového Jičína a dva mladíky ve věku osmnáct a dvacet let z Rožnovska. Tito muži se zde vloupali do dvou rekreačních objektů a způsobili zde odcizením škodu ve výši necelých pětatřicet tisíc korun a dalších osmatřicet tisíc korun je škoda poškozením. Na jednání okolo chat byla policie upozorněna jedním z majitelů, který má chatu elektronicky zabezpečenou. Po příjezdu na místo policisté pachatele zadrželi a zajistili i jejich vozidlo zn. Volvo tmavě modré barvy. Dalším šetřením bylo zjištěno, že muž z Nového Jičína toho má na svědomí více. Na začátku února vykradl domek na Horní Bečvě a na začátku března se vloupal ve dvou případech do rodinného domu a hospodářské budovy v sousedním okrese Frýdek-Místek. Zde odcizil věci v celkové hodnotě přesahující sedmnáct tisíc korun. Svým jednáním způsobil ještě poškozením škodu dvacet tři tisíc.
Ve druhém případě byl ve čtvrtek v devět hodin večer v obci Jarcová zadržen čtyřicetiletý muž z Valašského Meziříčí. Tento se v době od půlky ledna do doby zadržení zaměřil převážně na rekreační chaty v okolí Valašského Meziříčí, Jarcové a Bystřičky. Celkem v osmi případech odcizil věci v hodnotě převyšující dvacet jeden tisíc korun. Svým jednáním dále způsobil škodu poškozením čítající sedm a půl tisíce korun. Zde policii pomohl telefonát svědkyně, která informovala o poškozeném okně na jedné z chat u Jarcové. Policisté při ověřování této informace do této chaty rozbitým oknem vstoupili a zde pachatele našli a zadrželi.
Tyto dva případy mají společné to, že pachatelé kradli zahradní techniku a jiné nářadí.
Třetí případ byla pětice mužů z Karviné a Orlové. Na její jednání jsme byli upozorněni na linku 158 náhodným svědkem v pátek jednu hodinu po  půlnoci. Pětice mužů ve věku dvaceti tří až padesáti dvou let byla ve Valašském Meziříčí u skladu s kovovými materiály a nakládala něco do své bílé dodávky Fiat Ducato. Jakmile si muži všimli, že jsou sledováni, z místa odjeli. Hlídka policie je zastavila nedaleko Stříteže nad Bečvou. Tato pětice ten den mohla způsobit poškozené firmě škodu přesahující padesát šest tisíc korun. Při prověřování jsme dále zjistili, že tři muži z této skupiny ve dvou případech v době od půli února do začátku března letošního roku odcizili obdobný materiál v hodnotě devadesát čtyři tisíc korun.
Všem pachatelům bylo předáno sdělení obvinění pro trestné činy krádeže. „Chatařům“ i pro trestné činy porušování domovní svobody a poškození cizí věci.
Na těchto případech je vidět, jak důležité je sledovat podezřelé osoby a skutečnosti. Osvědčilo se i elektronické zabezpečení objektu. Všem svědkům za podané informace děkujeme.
 
 
13. března 2012, nprap. Bc. Vladislav Malcharczik

vytisknout  e-mailem