Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

27 dětí pod vlivem alkoholu

ZLÍNSKO: Výsledek policejní akce. 

Poslední prázdninový víkend zorganizovali policisté z Územního odboru ve Zlíně preventivní akci zaměřenou na podávání alkoholu a ostatních návykových látek dětem a mládeži do osmnácti let. Na akci se podílelo několik desítek policistů z obvodních oddělení, kriminalisté a policejní psovod. Kontrolovali děti a mládež v parcích ve Zlíně a na taneční zábavě v obci Hvozdná na Zlínsku.

Výsledky kontroly jsou znepokojující. Policisté při 155 kontrolách odhalili celkem 27 dětí pod vlivem alkoholu. Nejvyšší naměřená hodnota je 2,15 promile alkoholu u sedmnáctiletého mladíka, nejmladší chlapec, který byl pod vlivem alkoholu, měl teprve třináct let a nadýchal 0,66 promile. O rok starší chlapec potom nadýchal 1,36 promile alkoholu. Celkem osm dětí a mladistvých nadýchalo více než jednu promile alkoholu.

Policisté zjišťují, kdo alkohol dětem podal nebo prodal. Za přestupek mu ve správním řízení hrozí několikatisícová pokuta. Informace o podnapilých dětech policisté předají příslušnému orgánu sociálně-právní ochrany dětí, jehož zaměstnanci budou s rodinami dále pracovat.

31. srpna 2020, por. Bc. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem