Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

252 opilých řidičů za půl roku

Výborná práce trutnovských dopravních policistů 

V první polovině letošního roku do 30. června 2009 policisté Dopravního inspektorátu Trutnov kontrolami zjistili požití alkoholických nápojů před anebo při jízdě dopravním prostředkem u 252 řidičů. Další tři účastníci silničního provozu měli pozitivní test na odhalení návykových látek v organismu řidiče.

Dopravní policisté do konce června rovněž odhalili 4 055 přestupků v dopravě, které se nejčastěji týkaly nedodržení předepsané rychlosti, nedání přednosti v jízdě, špatného předjíždění a velmi často řidiči zapomínali používat bezpečnostní pásy nebo zádržný systém, jak ukládá zákon. Muži zákona se v šestadvaceti případech setkali s tím, že řidiči během jízdy drželi v ruce hovorové zařízení a telefonovali, namísto toho, aby se plně věnovali řízení a situaci v silničním provozu.

Za přestupky policisté v prvních šesti měsících vybrali na pokutách více jak tři a půl milionu korun.  V sedmdesáti sedmi případech uložili kauce, za které vybrali od neposlušných řidičů 432 tisíc korun. Čtyřiaosmdesát řidičů za svoje protiprávní jednání přišlo o svůj řidičský průkaz.

V měsíci červen 2009 požilo alkohol a sedlo za volant 63 nezodpovědných řidičů. Policisté Dopravního inspektorátu Trutnov zjistili 1 062 přestupků v dopravě, za které uložili na pokutách více jak devět set tisíc korun.

Vzhledem k alarmujícím číslům budou na území Trutnovska probíhat, a to zejména v období prázdnin, namátkové kontroly, které budou zaměřeny na dodržování silničního zákona. Policistům není lhostejné bezohledné chování některých účastníků silničního provozu, kteří musí počítat s tvrdým postihem.
nprap. Bc. Jiří Prouza

vytisknout  e-mailem