Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin

v regionu 

V průběhu úterý 29. 7. 2008 policisté okresního ředitelství Náchod zaznamenali 7 nových trestných činů, 17 přestupků a 34 běžných čísle jednacích.
 
Na lince tísňového volání vládl v úterý docela klid. Na číslo 158 se obrátilo pouze 24 volajících. Tentokrát větší počet telefonátů, celkem 20 jich policisté vyřídili jako důvodných, jen 4 volání vyhodnotili jako nesouvisející s prací policie.
 
Zaevidovaná trestná činnost směřovala nejčastěji do majetkové sféry, policie začala vyšetřovat čtyři krádeže, dvakrát se jednalo o krádež dokladů, peněz a platební karty, dvakrát zaznamenali vloupání. Nejvíce práce v tomto ohledu měli policisté z obvodního oddělení v Jaroměři. V ranních hodinách jim nahlásil majitel bazaru, že přes noc někdo vloupal dovnitř oknem v přízemí a odcizil použitou televizi. O chvíli později policisté přijali oznámení obyvatele rodinného domku v Rasoškách, že mu zloděj vypáčil dveře do garáže. Ukradl mu osobní auto a různé nářadí. Náchodští policisté zase hledají od včerejška zloděje, který ukradl kabelku s doklady a peněženkou odložené v košíku dětského kočárku.
 
Policisté hlídkovali také na silnicích náchodského regionu. V úterý v odpoledních hodinách se zaměřili na úsek silnice vedoucí v Náchodě ke hranicím s Polskem. Během necelé hodiny dopravní hlídka zadržela pět neukázněných řidičů, kteří překročili povolenou padesátikilometrovou rychlost v obci. Každému z pětice spěchajících řidičů uložili shodně tisíci korunovou pokutu.
 
Z přestupkové činnosti nejvíce dominovaly drobné krádeže, které následovaly přestupky proti občanskému soužití a také rušení nočního klidu. V České Skalici musela v jedenáct hodin v noci přijet policejní hlídka uklidnit situaci před jedním z místních barů. Podnapilá místní návštěvnice baru urážela a napadla nejprve hosty v baru a po odchodu z baru i kolemjdoucí na ulici. Obyvatele pak navíc rušila hlasitými výkřiky a nadáváním.
 
Červenokostelečtí policisté vypátrali jednu osobu v celostátním pátrání. Pro muže si v dopoledních hodinách přijeli přímo do práce a k výslechu ho odvedli od lisu.
 
Jako vždy se policejní hlídky zabývaly i doručováním písemností od státních institucí. Písemnost, kterou si řádně nevyzvedla na poště, dostala s policejním doprovodem jedna žena z Jaroměře, dva muži a žena z Broumova a dva muži z Nového Města nad Metují.
 

Přímo předváděla k soudu policejní eskorta jednoho muže z České Skalice. Dvoučlenná policejní hlídka si pro něj přijela domů a před osmou hodinou ráno ho dopravila soudci okresního soud v Náchodě.

vytisknout  e-mailem