Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin ve svitavském regionu

Ve znamení majetkových deliktů 

V průběhu čtvrtého pracovního dne  21. 1. 2009  policisté ve svitavském regionu přijali  oznámení  o šesti nově  spáchaných trestných činech,  které zadokumentovali  a k  těmto  provedli prvotní šetření. Oznámení se týkala   majetkové  trestné  činnosti, mezi kterou patří krádež  provedená vloupáním.
Policisté dále zaevidovali 5 případů přestupkových jednání. Dopravní  policisté  řešili 2 dopravní nehody. V jednom případě došlo k lehkému zranění řidiče, ve druhém případě policisté pátrají po nezodpovědném řidiči, který naboural zídku u rodinného domu a poté z místa nehody ujel. Škody na majetku a na vozidle jsou odhadovány na 40 tisíc korun.  Dopravní policisté  vyřešili  25 dopravních přestupků, za které udělili blokové pokuty.

Kolem 9:00 v obci Jaroměřice policisté z Obvodního oddělení Jevíčko vypátrali odstavené osobní motorové vozidlo Škoda Favorit, které bylo nad ránem odcizeno v obci Úsobrno na Blanensku. Společně s vozidlem byl zjištěn i výskyt osoby, která byla v celostátním pátrání. Jednalo se o uprchlého chovance z diagnostického ústavu, po kterém policisté v Brně 20. ledna 2009 vyhlásili celostátní pátrání. Vozidlo bylo týž den vráceno majiteli, chlapec byl eskortován policisty do diagnostického ústavu, kde byl předán odpovědným pracovníkům.

V souvislosti s vypátráním výše uvedeného chlapce policisté šetří čin jinak trestný, kterého se dopustil chlapec mladší 15 let z Velkých Opatovic, když řídil  osobní motorové vozidlo Škoda Favorit, aniž by vlastnil řidičské oprávnění.

V Poličce prošetřují přestupek proti majetku, ve kterém se jedná o poškození dvou vstupních dveří panelových domů na ulici Betlém. Škody budou zástupci správců majetku policii upřesněny dodatečně.

Ve čtvrtek policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádež a porušování domovní svobody, kterého se dopustil neznámý pachatel na sklonku roku v obci Modřec, když se majitelce vloupal do rekreační chalupy. Středem jeho zájmu se stalo lyžařské vybavení v hodnotě 32 tisíc korun. Po milovníkovi zimních sportů policisté intenzivně pátrají.

Ve Svitavách zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu zanedbání povinné výživy, kterou oznámila matka dvou dětí. Ta podala trestní oznámení na svého bývalého manžela, který údajně neplatí výživné na děti od února loňského roku na výživném dluží částku převyšující hranici 20 tisíc korun.

Krátce po 18:00 vyjížděla výjezdová skupina na ulici Mařákova v Litomyšli, kde bylo provedeno vloupání do jednoho z bytů. Pachatel se zmocnil finanční hotovosti a z bytu odešel.

Krátce na to litomyšlská hlídka vyjížděla na případ vloupání do osobního motorového vozidla Honda Accord.

Na  tísňovou  linku 158 přijal  operační důstojník  v průběhu své čtyřiadvacetihodinové služby  32  telefonátů,   21 z nich bylo využito  a zbývajících  11 nesouviselo s  prací  PČR. 

nprap. Anna Štegnerová

vytisknout  e-mailem