Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin v regionu

Čtvrtek přinesl 7 nových trestných činů 

Ve čtvrtek 10. července se náchodská policie zabývala prázdninovými úkoly, zejména obchůzkovou činností, dohledem nad silničním provozem a kontrolami poblíž rekreačních středisek. Hlavní nápor však policisté čekají o víkendu, kdy už budou v plném proudu různé kulturní a hudební akce a diskotéky. V průběhu čtvrtka se na linku tísňového volání 158 obrátilo celkem 44 volajících. Jen 18 telefonátů policisté mohli využít pro svoji práci, ostatních 26 zařadili do početné skupiny zdržujících a obtěžujících telefonátů.
 
Čtvrtek přinesl 7 nových trestných činů, 6 nových přestupků a dalších 61 obyčejných čísel jednacích. Pro policisty z jednotlivých obvodů to znamenalo hlavně doručovací a eskortní činnost, ale také prověřování nejrůznějších osob podezřelých z páchání trestné činnosti.
 
V trestné činnosti dominovaly nejvíce krádeže vloupáním a krádeže prosté. Policisté zaznamenali tři krádeže kovů, ve Velkém Poříčí jakýsi poberta ukradl litinové poklopy (mříže) kanálů na jedné z vedlejších komunikací, v Jaroměři zase zloděj s trochou lezeckého nadání odmontoval měděné okapy a v Hronově se někdo obohatil 140 kilogramy niklu.
Přestupky, které vyjížděli policisté řešit se zase ponejvíce týkaly problémů v občanském soužití, poškozování věcí a drobných krádeží. Jaroměřští policisté prošetřují také jednu schválnost, kdy několik chlapců házelo po jiném hochovi kameny.
 
Během čtvrtka 10. července se na silnicích náchodského regionu staly dvě dopravní nehody, které se obešly bez zraněných osob. Celkové hmotné škody byly vyčísleny na 80.000 korun. Příčinami nehod byla nepřiměřená rychlost a následný smyk na mokré vozovce a nedání přednosti v jízdě.

vytisknout  e-mailem