Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin v regionu

Volně pobíhající vlčák ohrožoval turisty 

 
Ve středu 16. července vyjeli policisté v dopoledních hodinách do Sobotky, kde se neznámý pachatel vloupal do kotelny bytové domu a odcizil motocykl Sky Team Yuki, červené barvy. Dále vnikl do  objektu sousední firmy, ze které ještě odcizil přívěsný vozík. Celková škoda byla vyčíslena na 45 tisíc korun.
Volně pobíhající vlčák očuchával před polednem turisty na Prachově, a tím je obtěžoval. Možná sháněl něco dobrého na zub nebo spíše hledal svého pána. Toho nakonec kontaktovala policejní hlídka, která na místo vyjela. Majitel si ho převzal a odvezl domů.
O tom, že opatrnosti není nikdy dost, se přesvědčila v odpoledních hodinách návštěvnice obchodního domu v Jičíně na autobusovém nádraží. Po vstupu do prodejny si totiž zavěsila svoji tašku na nákupní košík a poté se hlavně věnovala výběru zboží. Toho zřejmě využil dosud neznámý pachatel a v nestřeženém okamžiku jí z tašky odcizil peněženku, ve které měla kromě osobních dokladů i finanční hotovost ve výši 2 tisíce korun.
Smůlu měl ve večerních hodinách třiadvacetiletý muž z okresu Jičín, který se vloupal do rekreační chalupy v obci Vrbice. V okamžiku, kdy se snažil vlézt otvorem nad vstupními dveřmi do přístavby domu, si ho všiml jeden z místních občanů, který projížděl okolo na jízdním kole. Na muže křikl, přičemž ten začal z místa utíkat směrem do centra obce a dále do pole. Zde ho muž, který se mu představil jako policista, doběhl. V tu chvíli mladík vytáhl nůž a začal svého pronásledovatele ohrožovat. Ten na nic nečekal a vyzval ho, aby nůž odhodil. Nakonec ho policista „bleskurychle“ zpacifikoval a následně předal policejní hlídce. I když měl mladík nejdříve v úmyslu přespat v  uvedené chalupě, nakonec noc strávil v policejní cele. V současné době mu je kladeno za vinu, že v  chalupě předtím stačil odcizit několik metrů černého a bílého kabelu, který si uschoval do strouhy pod mostem u místního potoka.
Po čtvrté hodině ranní si stěžovala na linku 158 obyvatelka Miletína, že v nedalekém letním táboře neustále dochází k rušení nočního klidu. Každý den odsud vychází silný hluk. Jeho účastníci totiž nekontrolovatelně „řvou“, a tím obtěžují své okolí. I když hlídka na místě však žádný hluk nezaznamenala, přesto s vedoucími věc projednala.



nprap. Hana Klečalová, vrchní inspektor
( tm) PČR OŘ Jičín

vytisknout  e-mailem