Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin v regionu

Pondělí 14. července bylo ve znamení rodinných a partnerských neshod 

 
V ranních hodinách vyjeli policisté do Kopidlna, kde neznámý řidič natankoval u benzínové čerpací stanice několik desítek litrů benzínu do vozidla Škoda Octavia, tmavě zelené barvy a poté bez zaplacení rychle z místa ujel.
Dále policisté asistovali při otevření bytu v Jičíně v Barákově ulici. Jednalo se o byt ženy, která nereagovala na zvonění svého souseda  i přesto, že měli domluvenou schůzku. Muž z obavy o její život vše oznámil na linku 158. Z tohoto důvodu na místo vyjeli i hasiči, kteří dveře bytu překonali. Nakonec se ukázalo, že žena nebyla doma, protože musela neplánovaně odejít. Soused se však zachoval jako gentleman a dal vše do pořádku. Ženě se omluvil a obstaral jí nový zámek.
Po poledni řešili muži zákona spor mezi bývalými manželi v Kovači. Příčinou jejich sporu byl nový zámek u dveří bytu, který žena nechala vyměnit a svému bývalému manželovi nejenže nedala nový klíč, ale navíc ho nechtěla pustit domů. Případ policisté šetří jako přestupek proti občanskému soužití.
Další neshody mezi bývalými manželi řešili v Drahorazi. V tomto případě se dobýval muž na svoji bývalou manželku, která ho nechtěla pustit do svého domu, kde již nebydlí. To muže natolik rozčílilo, že jí pěstí rozbil skleněnou výplň vstupních dveří. Případ šetří kopidlnští policisté jako přestupek proti majetku.
O tom, že problémy se sousedy dokáží „otrávit život“, by mohla vyprávět rodina z Chomutic. Se svým sousedem mají totiž dlouholeté neshody, kdy on je neustále slovně napadá a uráží hanlivými výroky.
Vlastním uším nemohl uvěřit policista, který v odpoledních hodinách přijal na lince 158 anonymní hovor. Neznámý mužský hlas ho častoval tak vulgárními výrazy, které nelze ani zveřejnit. Co ho k  takovému telefonátu vedlo, nakonec nesdělil.
Po jednadvacáté hodině vyjeli muži zákona do Vysokého Veselí, kde se v jedné z restaurací střílelo. Osmatřicetiletý muž zde vystřelil nelegálně drženou zbraní na dalšího, o sedm let mladšího hosta, se kterým měl předtím rozepři. Napadený muž skončil se zranění v obličejové části v Oblastní nemocnici v Jičíně a podezřelý útočník v policejní cele.



vytisknout  e-mailem