Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin v regionu

V úterý 15. července přijali policisté na lince 158 několik desítek hovorů 

Vyšetřovali trestné činy a přestupky a v neposlední řadě si zahráli i na „pošťáky“,  jak jinak nazvat toho, kdo doručil téměř desítku písemností. 

V ranních hodinách vyjeli do Hořic, kde neznámý pachatel odcizil osobní motorové vozidlo Volkswagen Passat Variant, černé metalízy. Několik hodin po krádeži bylo vozidlo nalezeno odstavené na křižovatce ve Cvikově. Následně muži zákona šetřili dopravní nehodu u Sobotky, kde řidič kamionu sjel z vozovky do příkopu.

Dále prováděli šetření v Radkyni, kde se neznámý pachatel vloupal během noci do rekreační chalupy. Uvnitř vše prohledal a k překvapení majitele pouze odcizil holící strojek Braun a látkovou tašku. Celková škoda byla vyčíslena na 250 korun.
V odpoledních hodinách asistovali při exekučním řízení v Lázních Bělohrad. Pracovník exekučního úřadu měl obavu z povinného, a tak požádal policii o pomoc. Policisté na místě však žádné protiprávní jednání nezaznamenali.
Dlouhodobé problémy se sousedem má v Chomuticích jedna z nájemnic bytového domu. Muž ji neustále vulgárně napadá, nadávají ji, a když může, tak jí bouchá na dveře. Případ policisté šetří jako přestupek proti občanskému soužití.
Ve večerních hodinách vyjeli policisté do kempu v Jinolicích, kde mělo dojít k fyzickému napadení. A o co vlastně šlo? Přímo prostředkem silnice zde měl jít mladý pár, který nechtěl uhnout z cesty osobnímu vozidlu BMW. Po chvíli ho přece jen oba vozidlo pustili. V  okamžiku, kdy je řidič míjel, udeřil muž rukou do sloupku jeho zadních dveří. Nato řidič zastavil a z vozidla vystoupil. Na dotaz, kdo a proč do vozidla bouchl, dostal místo odpovědi sprchu nadávek od ženy a její přítel měl do něj navíc strčit. Nato se řidič rozčílil a muže udeřil do obličej, přičemž mu vyrazil přední zub. Z výslechu dvojice však vyplývá, že naopak řidič vozidla jel velmi rychle a málem je na silnici srazil. Jičínští policisté teď zjišťují, kde je pravda. Případ šetří jako přestupek proti občanskému soužití.

vytisknout  e-mailem