Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin v regionu

Zmizelo 300 metrů měděného kabelu, muž odjel od pumpy bez placení 

Ve středu 16. 7. 2008 byl pro policisty náchodského regionu dnem běžného výkonu služby. Největší část úkolů byla pochůzkového a okrskového charakteru. Policisté během dne zpracovali celkem 77 spisů, 63 obyčejných čísel jednacích, zaevidovali 10 nových přestupků a 4 nové trestné činy.

V trestné činnosti převažovala majetková, kdy policisté z Jaroměře vyjížděli ke dvěma nahlášeným krádežím. První krádež se týkala vloupání do výlohy místního knihkupectví. Z výlohy přes noc zmizel turistický atlas a noty. Kdosi násilím překonal zámek výlohy, otevřel si a vybral si jako v samoobsluze. Ostatní knihy přitom zloděj nechal bez povšimnutí, prodavačka však škodu stejně vyčíslila na téměř dva tisíce korun. V dopoledních hodinách pak jaroměřští policisté ještě vyjížděli k ukradenému elektrickému kabelu. Při pokračování stavebních prací na zavádění elektrického kabelu pro veřejné osvětlení dělníci zjistili, že během minulých dvou dní někdo z výkopu sebral 300 metrů elektrického měděného kabelu. Zloděj si z nedaleké oplocené zahrady přibral i lopaty a krumpáče. Celková škoda se v tomto případě vyšplhala na částku přesahující 32.000 korun. Policie po pachatelích obou skutků pátrá.

V přestupkové agendě dominovaly dopravní prohřešky, policisté se zabývali také nepravostmi v občanském soužití. Pokutu 500 korun musel zaplatit nepozorný řidič v Jaroměři, který nedodržel bezpečnou vzdálenost a nedobrzdil. Na nerespektování dopravních předpisů doplatil cyklista v Polici nad Metují, který vjel na kole do ulice, do níž je zakázán vjezd všem vozidlům. Jeho nekázeň ho stála 500 korun blokové pokuty. Smůlu měli i řidiči v Červeném Kostelci, kteří nedodrželi v obci povolenou padesátku. Místní hlídka v dopoledních hodinách přistihla hned dva takové hříšníky a uložila jim shodně po tisíci korunách pokuty. Policisté z obvodního oddělení v Jaroměři pátrají po neplatiči, který si zadarmo načepoval benzín. Dosud neznámý muž si do svého vozu zelenomodré barvy natankoval za 1.300 korun benzín a pak obsluze bez zaplacení ujel.

Ve středu 16. 7. řešili dopravní policisté jen jednu dopravní nehodu. Nikdo nebyl zraněn, hmotná škoda byla vyčíslena na 162.000 korun. Příčinou nehody, ke které došlo v obci Slavětín nad Metují,  byl pravděpodobně mikrospánek řidiče. Řidič octavie následně v pravotočivé zatáčce vyjel ze silnice, na travnaté ploše narazil do odstaveného přívěsu, který se posunul až na oplocení nedalekého domu. Požití alkoholu policisté vyloučili provedenou dechovou zkouškou, technická závada na místě zjištěna ani uplatněna nebyla. Nehodu dopravní policie šetří.

vytisknout  e-mailem