Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

24 hodin v regionu

Pátrací akce dopadla dobře 

     Nejvíce napilno měli včera heřmanoměstečtí policisté. V šest hodin ráno bylo na služebnu v Heřmanově Městci oznámeno, že došlo ke krádež peněz ze stavební buňky v obci Skupice. Neznámý pachatel odnesl přes sedm tisíc korun.
     Kolem poledne policisté pátrali po 47letém muži, z Heřmanova Městce, kterého pohřešovala jeho dcera. Protože jeho pohyb byl zaznamenán na okrese Havlíčkův Brod, byly do pátrací akce zapojeni policisté ze Světlé nad Sázavou, dále policisté z Přelouče, Chvaletic,  Bohdanče, Chlumce nad Cidlinou a Chrudimě. Pohřešovaný byl vypátrán pomocí lokalizace jeho mobilního telefonu mezi obcemi Spytovice a Zdechovice pár minut po půlnoci dne 11.7.2008.
     V odpoledních hodinách měli ve svém rajónu škodnou. Tři muži a jedna žena se vloupali do garáže u chaty v chatové oblasti Ježkovka. To co ukradli naložili do vozidla, kterým přijeli, a chtěli zmizet. To se jim však nepodařilo. Policejní hlídka z Heřmanova Městce je zadržela nedaleko od místa činu. Povedenému čtyřlístku policejní komisař ještě téhož dne sdělil obvinění z krádeže. Řidič vozidla toho má však na svědomí více. Vyslechl si obvinění ještě za řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění a maření výkonu úředního rozhodnutí.
Policisté ve Skutči byli požádání Zdravotnickou záchrannou službou o asistenci při převozu agresívního pacienta na psychiatrii. Samozřejmě, že žádosti vyhověli a po třiadvacáté hodině mohli konstatovat, že převoz proběhl bez komplikací.
Po třetí hodině ranní byl hlineckou policejní hlídkou mezi obcemi Hlinsko a Holetín zastaven řidič vozidla Škoda 120. Dechovou zkouškou bylo u něho zjištěno požití alkoholu. Nadýchal 0,73 promile. Přestupek bude postoupen na Městský úřad v Hlinsku k vyřízení.

vytisknout  e-mailem