Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin v regionu

Rozmáhají se krádeže peněženek a platebních karet, rychlost na silnici se nevyplácí 

24 hodin v regionu
 
Policisté náchodského regionu ve středu 30. 7. 2008 zpracovali celkem 71 spisů. Z celkového počtu se zabývali 50 obyčejnými jednacími čísly, zaevidovali 9 nových přestupků a 12 nových trestných činů.
 
Trestná činnost souvisela především s letním obdobím, policisté zaznamenali krádeže v barech a restauracích, kdy pachatelé využili příležitosti a kradli z odložených batohů, látkových tašek a kabelek nebo okrádali horkem a alkoholem znavené návštěvníky. K jedné takové krádeži vyjížděla náchodská policejní hlídka v podvečerních hodinách. V jedné z restaurací na hlavní třídě byla okradena návštěvnice, která si nechala svoji kabelku přehozenou přes barovou židličku. Šikovný poberta jí z ní v nestřeženém okamžiku vybral peněženku s doklady, penězi a platební kartou.
 
Podobný případ vyjížděli v časných ranních hodinách řešit policisté z Jaroměře. Mladík, který do rána usnul v jednom z místních barů, během spánku přišel o batoh, peněženku z kapsy a mobilní telefon, vše v hodnotě 5.500 korun.
 
Odpoledne vyjížděla jaroměřská policejní hlídka do polí mezi Doubravicí a Volovkou. Dosud neznámý zloděj se tam vloupal do včelína, majiteli sebral box s nářadím a chemikálie pro včelstva.
 
Policisté z Broumova zaznamenali krádež litinových poklopů z kanálů a nad ránem vyjížděli k vykradenému stánku s občerstvením v Meziměstí. Zloděj se obsloužil sám v nočních hodinách. Násilím vnikl do stánku a sebral 2 lahve s alkoholem a cukrovinky. V případě dopadení mu za krádež vloupáním hrozí až dvouletý trest odnětí svobody nebo peněžitý trest.
 
Pokus vykradení stánku s občerstvením zaznamenali i policisté v Náchodě. Hlídka v nočních hodinách vyrušila pachatele, který sice stihl poškodit zámky, ale dovnitř se dostat a něco ukrást už nestačil. I tak ho za pokus vloupání může soud poslat až na dva roky do vězení nebo uložit peněžitý trest.
 
dopravní kontrola.jpg dopravní kontrola.jpg
Přestupkům vévodily přestupky v dopravě. Noční hlídka v Broumově přistihla dva cyklisty při jízdě městem zcela potmě bez jakéhokoli osvětlení. Za to, že nevidí na silnici ani nejsou viděni, jim proto policisté každému uložili pokutu ve výši 200 korun.
 
Dopravní hlídka v dopoledních hodinách kontrolovala kvalitu a rychlost jízdy na silnici v úseku mezi Hronovem a Policí nad Metují. V Hronově hlídka zachytila jednoho motoristu, který svůj vůz postavil do zákazu stání a jednoho spěchajícího řidiče, který nerespektoval nejvyšší povolenou rychlost v obci, tedy padesátku. Další tři provinilce, kteří měli příliš těžkou nohu na plynu pak dopravní policisté odchytili v Žabokrkách. Policisté jim uložili blokové pokuty v rozmezí od 500 do 1000 korun a jejich prohřešky zaslali do bodového systému příslušnému odboru dopravy.
 

vytisknout  e-mailem