Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin v okrese

Dva státní svátky ve znamení dopravních nehod 

První červencový víkend přijalo rychnovské operační středisko 87 hovorů na tísňovou linku 158,z nichž 31 bylo důvodem k výjezdu policistů.

Policisté z OOP Rychnov nad Kněžnou asistovali v pátek odpoledne u rychnovské polikliniky u požáru dodávky, ohlášeného na tísňovou linku 112. U vozu došlo k samovznícení motoru, hasiči rychnovského HZS požár uhasili. V podvečer vyjížděla rychnovská hlídka na další oznámení na rychnovské sídliště. Žena telefonovala na linku 158, že se bojí svého podnapilého manžela. Hlídka na místě šetřením zjistila, že k žádnému násilí mezi manželi nedošlo a celá situace byla na místě vyřízena domluvou.

Policisté z OOP Týniště nad Orlicí vyjížděli na oznámení na linku 158 v sobotu v noci krátce před 23 hodinou do obce Velká Čermná. Žena, bydlící v těsné blízkosti restaurace, si stěžovala na hlasitou hudbu a rušení nočního klidu. Policisté situaci na místě vyřídili domluvou a ženě doporučili, aby dlouhotrvající problém řešila i na obecním úřadě a s s provozovateli restaurace. Na nové oznámení se pak hlídka přemístila mezi Petrovice a Třebechovice pod Orebem. Muž, volající na linku 158 oznamoval, že vyrušil podezřelé osoby, které se snažily krást naftu ze zaparkovaných pracovních strojů na rekonstruované vozovce. Hlídka, která na místo dorazila, zjistila, že stroje zůstaly nepoškozené. Po podezřelých, kteří ujeli směrem na Třebechovice pod Orebem, bylo v okrese Hradec Králové vyhlášeno pátrání.

Policisté z OOP Rokytnice v Orlických horách zajišťovali v neděli bezpečný průběh cyklistického závodu v úseku mezi náměstím T.G.M. a Horní Rokytnicí. Hlídka z OOP Kostelec nad Orlicí vyjížděla v neděli dopoledne na oznámení do Doudleb nad Orlicí, kde v místní restauraci dva podnapilí mladíci hrubě uráželi projíždějící cyklisty. Věc byla na místě řešena jako návrhový přestupek. V neděli ve 13:20 oznámila žena policistům na OOP Rychnov nad Kněžnou, že v uzavřeném dvoře rychnovského obchodu rozbíjí cizí muž mříž u nákladové rampy. Policisté na místě zadrželi silně podnapilého muže, který se před nimi schovával mezi popelnicemi. Podezřelý byl policisty převezen na Protialkoholní záchytnou stanici v Hradci Králové, kde mu naměřili 2,2 promile alkoholu v dechu. Po vystřízlivění se bude zodpovídat z trestného činu pokus krádeže vloupáním.

Dva sváteční dny přinesly na rychnovských silnicích 6 dopravních nehod, ve kterých sehrál svoji roli alkohol i nekázeň řidičů. Kromě jedné proběhly dopravní nehody naštěstí bez zranění.

V sobotu krátce před 19 hodinu se na silnici II/298 mezi obcemi Dobruška a Opočno řidič fordu zřejmě plně nevěnoval řízení, vyjel mimo vozovku a s  autem narazil do oplocení. Dechová zkouška alkohol u řidiče neprokázala. Celková škoda je vyčíslena na 30.000 korun. V sobotu ve 21:40 jela řidička peugeotu v Rychnově nad Kněžnou směrem k Městské Habrové. Při odbočování vlevo pravděpodobně přehlédla protijedoucího řidiče na Minibiku a srazila se s ním. U řidičky peugeotu dechová zkouška alkohol neprokázala. Zato řidič minibiku se bude zpovídat hned z několika „prohřešků“ - policisté zjistili, že jel s tímto vozidlem přesto, že není schváleno pro provoz na pozemní komunikaci. Mladík ale ani nevlastní žádný řidičský průkaz a Okresním soudem v Rychnově nad Kněžnou mu byl vysloven zákaz řízení motorových vozidel. Dechová zkouška u něj navíc prokázala 0,27 promile alkoholu v dechu. Škoda u této dopravní nehody je vyčíslena na 6.000 korun.

V nedělních ranních hodinách narazil řidič nákladního automobilu nissan, jedoucí po silnici II/304 z Týniště nad Orlicí do Lípy nad Orlicí, do stromu. Příčinou bylo s největší pravděpodobností nepřizpůsobení rychlosti jízdy charakteru komunikace a následný smyk. Dechová zkouška alkohol u řidiče neprokázala, nehoda skončila bez zranění. Celková škoda je vyčíslena na 45.000 korun. Ke střetu dvou cyklistů a lehkému zranění jednoho z nich došlo v neděli v odpoledních hodinách na silnici II/305 mezi obcemi Týniště nad Orlicí a Albrechtice nad Orlicí. Nezletilá cyklistka, vyjíždějící z vedlejší komunikace, vjela do dráhy dalšímu cyklistovi, jedoucímu po hlavní komunikaci. Při střetu obou cyklistů došlo k lehkému zranění muže. Dechová zkouška alkohol ani u jednoho z nich neprokázala. Nedělní večer krátce před 21 hodinou vběhla na silnici III. třídy mezi obcemi Lično a Hoděčín řidiči pod kola fabie srna. Nehoda se obešla bez zranění řidiče, dechová zkouška alkohol neprokázala. Škoda střetu je odhadnuta na 20.000 korun.

vytisknout  e-mailem