Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Ústeckoorlicku

Dopravní nehody, přistižen při krádeži v supermarketu ... 

      Během včerejšího dne vyjížděli policisté ústecké nehodovky pouze ke dvěma kolizím. Krátce před osmou hodinou začal v pravotočivé zatáčce v Dolní Dobrouči brzdit 479letý řidič nákladního vozidla značky Iveco. Při zablokování kol se stal vůz neovladatelný, vjel částečně do protisměru, kde narazil do protijedoucího nákladního vozidla. Řidič iveca byl s lehkým zraněním převezen do okresní nemocnice. Ke druhé kolizi došlo jen o chvíli později v Žichlínku. Při střetu dalších dvou nákladních vozidel nebyl naštěstí nikdo zraněn. Míra zavinění této nehody je předmětem dalšího šetření. Škoda, která při obou nehodách vznikla, byla předběžně vyčíslena na více než půl milionu korun.

     Krátce po půlnoci kontrolovali policisté ve Vysokém Mýtě mladíka. Zjistili, že po něm kolegové z Benešova v polovině ledna vyhlašovali celostátní pátrání. Hoch utekl z výchovného ústavu. Policisté pátrání odvolali a mladíka předali pracovníkům ústavu.

     Dopoledne vyjížděli lanškrounští policisté do Rudoltic, kde obyvatele bytovky obtěžovala podnapilá žena. Policisté ji převezli na záchytku do Pardubic.

     Odpoledne sebral v jednom ze supermarketů ve Vysokém Mýtě 22letý mladík láhev alkoholu a snažil se projít přes pokladnu bez placení. Byl  přistižen, a protože se za podobnou trestnou činnost v minulosti se zákonem již potýkal, sdělili mu policisté ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání trestného činu krádeže. Nyní mu hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

nprap. Eva Sichrová
22. ledna 2009



vytisknout  e-mailem