Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Ústeckoorlicku

Za volant často usedají nezodpovědní řidiči 

      Jedním z nejbolavějších míst na našich silnicích jsou nezodpovědní řidiči, kteří usedají za volant bez řidičského oprávnění nebo pod vlivem alkoholu. Není ani výjimkou, že za volant usedne podnapilý řidič-neřidič. V tu chvíli si asi neuvědomují, že svojí jízdou ohrožují nejenom sebe, ale především ostatní účastníky silničního provozu. Bohužel je  neodradí ani poměrně vysoké tresty, které jim za takové jednání hrozí.

     I včera policisté na okrese Ústí nad Orlicí přistihli nezodpovědné řidiče. V pravé poledne kontrolovali na výjezdu z okresního města 22letého řidiče škodovky. Mladík  není držitelem příslušného řidičského oprávnění. Nyní mu hrozí trestní stíhání. Jen o chvíli později byl v České Třebové přistižen za volantem favoritu 23letý muž. Tomu  Okresní soud v Rychnově nad Kněžnou vyslovil zákaz řízení motorových vozidel. I on se za svoji nerozvážnost v brzké době ocitne před soudem.

     Odpoledne policisté vyhlašovali celostátní pátrání po chovanci výchovného ústavu v Králíkách, který se nevrátil z dovolené. Tři chovanci ze stejného ústavu, po kterých vyhlašovali policisté pátrání 19. ledna, se z prodloužené dovolené vrátili sami. Celostátní pátrání po nich bylo proto odvoláno.

     Teprve včera odpoledne přišla oznámit majitelka vloupání do chatky v zahradní kolonii v Letohradě. Neznámý pachatel do ní  vnikl už v průběhu listopadu loňského roku. Uvnitř sebral nealkoholické nápoje. Škodu, kterou poberta napáchal, žena odhadla na 500 korun. V minulých dnech se neznámý pachatel vloupal i do chaty v Albrechticích na Lanškrounsku. Z chaty se naštěstí nic neztratilo.

     Se zpožděním přišel nahlásit krádež jízdního kola i muž z Chocně. Neznámý pachatel se v minulých dnech vloupal do sklepa panelového domu. Kromě uvedeného bicyklu za sedm tisíc korun se nic neztratilo. Případem se policisté nadále zabývají.

Ústečtí kriminalisté se včera zabývali podvody 55letého muže z Rychnova nad Kněžnou. Policisté také přijali trestní oznámení na  otce se Svitav, který řádně neplní vyživovací povinnost na svoji sedmiletou dceru.

nprap. Eva Sichrová
21. ledna 2009


vytisknout  e-mailem