Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Svitavsku

Slzný sprej dostal hosta z baru 

Policisté Svitavska ve středu řešili 4 trestné činy a 6 přestupků. Skupina dopravních nehod zpracovala 1 dopravní nehodu, při které vznikla hmotná škoda 90 tisíc korun. Dopravní policisté uložili 24 pokut v celkové výši 25 tisíc korun.

Ve středu, dvě hodiny po půlnoci, došlo v baru v Moravské Třebové ke sporu mezi obsluhou a hostem. Opilý muž při pohledu na účtenku za konzumaci nevěřícně hleděl. Hlasitě vykřikoval, že „tolik toho neměl“.  Neurvalé chování návštěvníka a odmítání zaplatit, přimělo barmana k použití slzného spreje a poté i k vyprovození ze dveří. Dotčený host zamířil vzápětí na policejní služebnu. 

Ve středu odpoledne  se žena z Litomyšle posadila na lavičku a vedle sebe odložila igelitovou tašku. Užívala si pěkného počasí a při odchodu na své věci zapomněla. Po hodině začala hledat svůj mobilní telefon a uvědomila si, že zůstal v tašce. Vrátila se na místo, ale telefon zde již nebyl. Druhý den šla svoji ztrátu ohlásit na obvodní oddělení. Policisté věc  šetří jako přestupek proti majetku a po neznámém pachateli pátrají.

Další kolo postavené před restaurací ve Svitavách zmizelo. Tentokrát si neznámý pachatel vyhlédl uzamčený bicykl, který si jeho majitel ocenil na částku čtyři tisíce korun. 

Přestupku proti občanskému soužití se dopustí ten, kdo jinému ublíží na cti tím, že ho urazí nebo vydá v posměch či úmyslně naruší občanské soužití vyhrožováním újmou na zdraví. Toto je jen část citovaná ze zákona o přestupcích, ale týká se případu, který přišla oznámit žena z Moravské Třebové. Neznámý pachatel poškozené zasílal textové zprávy, ve kterých ji uráží a vyhrožuje fyzickou újmou. 
por. Bc. Hana Kaizarová
 

vytisknout  e-mailem