Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Svitavsku

policisté řešili 2 nehody bez zranění 


     V průběhu  úterního  dne  14. ledna 2009 policisté ve Svitavském  regionu  přijali oznámení  o 8 nově spáchaných   trestných  činech, které  zadokumentovali  a  provedli  prvotní šetření.  Krom krádeže peněženky řeší policisté zpronevěru, vloupání do vozidla, ublížení na zdraví, padělání a pozměňování veřejné listiny a ohrožování pod vlivem návykové látky.     
       
     Dále  muži zákona zpracovali v úterý  3  přestupky. V jednom případě šlo o krádež peněženky a dva případy se týkaly občanského soužití. 
     
     Policisté prověřují trestný čin padělání a pozměňování veřejné listiny, kterého se měl pravděpodobně dopustit 26letý muž ze Svitavska, který měl pozměnit údaj o době vystavení a době trvání svojí pracovní neschopnosti. Takto upravené údaje předal svému zaměstnavateli. Na tyto skutečnosti policii upozornila správa sociálního zabezpečení.

    Přestupky  v dopravě  (11)  policisté ve  většině případů řešili blokově či  domluvou    na místě,   neukázněným řidičům  byly uloženy pokuty  ve   výši necelých  10 tisíc  korun. 
      
       Skupina   dopravních nehod během dne zpracovala 2 dopravní nehody, které se obešly bez zranění. Hmotné škody jsou odhadnuty na 350 tisíc korun.  

      Na  tísňovou  linku 158 operační  důstojníci    přijali   27  telefonátů, 10 z nich bylo využito a zbývajících  17   nesouviselo   s   prací PČR.

vrchní inspektor Anna Štegnerová

vytisknout  e-mailem