Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Svitavsku

Tragická dopravní nehoda omezila provoz 

V průběhu středy dne 21. 1. 2009  policisté ve svitavském regionu přijali oznámení o dvou nově  spáchaných trestných činech,  které zadokumentovali a k těmto  provedli prvotní šetření. Oznámení se týkala  majetkové  trestné činnosti, mezi kterou patří krádež provedená vloupáním a podvod. Policisté dále zaevidovali 6 případů přestupkových jednání. Dopravní policisté řešili 3 dopravní nehody. Jeden člověk při nehodě přišel o to nejcennější, svůj život. Škody na vozidlech přesahují hranici 100 tisíc korun. Dopravní policisté vyřešili 11 dopravních přestupků, za které udělili blokové pokuty.

V obci Jedlová,  kolem třetí hodiny ráno,  policisté zadrželi 17letého mladíka podezřelého ze spáchání provinění krádeže motorového vozidla, kterého se měl dopustit v regionu Žďáru nad Sázavou. Chlapec byl v Poličce vyslechnut a spisový materiál bude následně předán kolegům do Žďáru nad Sázavou.

Velmi smutně začalo středeční ráno. Prostřednictvím linky 158 byla oznámena operačnímu důstojníkovi tragická dopravní nehoda, která se stala krátce po osmé hodině ráno. Pravděpodobnou příčinou nehody byla nepřiměřená rychlost 52letého řidiče, který po nárazu do stromu na místě zraněním podlehl. Celé dopoledne byla silnice ve směru od Poličky na Lezník uzavřena v obou směrech. Policisté v Litomyšli a Poličce prováděli odklon dopravy po vyznačené trase.

Další policejní hlídka vyjížděla do obce Březová nad Svitavou, kde neznámý řidič při míjení se s dalším vozidlem poškodil zpětné zrcátko. Aniž by zastavil a domluvil se s řidičkou,  z místa nehody ujel. Policisté nyní po viníkovi nehody pátrají.

Asi kolem 8:30 bylo na svitavské obvodní oddělení oznámeno poškození zaparkovaného vozidla na ulici Svitavská. Majiteli vozidla byla neznámým řidičem  způsobena škoda ve výši 30 tisíc korun. Případ je řešen jako přestupek v dopravě a po neznámém řidiči a vozidle policisté pátrají.

V Moravské Třebové policisté pátrají po odcizeném vraku vozidla Škoda Favorit Praktik bez registrační značky a motoru, který byl odstaven na ulici Na Stráni v Moravské Třebové. Hodnota vozidla dle majitele je 2 tisíce korun. Vůz měl být odcizen v průběhu měsíce listopadu loňského roku.

Po třetí hodině odpoledne svitavští policisté vyjížděli do obce Brněnec, kde museli řešit rodinné spory. Ženě se nelíbily  velmi hrubé výrazy, kterými ji častoval její druh.

Kolem sedmé hodiny večer vyjížděla poličská hlídka na oznámení o rozbitém okně u jedné z poličských restaurací. Škoda činí 300 korun a tak je věc evidována jako přestupek proti majetku.

Před půlnocí litomyšlská hlídka vyjížděla k vloupání do osobního vozidla VW Golf, které majitel ponechal zaparkované u jednoho z litomyšlských supermarketů. Pachatel po rozbití bočního okénka odcizil panel autorádio a navigaci za 11 tisíc korun.

Na  tísňovou  linku 158 přijal operační důstojník v průběhu své čtyřiadvacetihodinové služby  26 telefonátů,  13 z nich bylo využito  a zbývajících  13 nesouviselo s prací  PČR. 

nprap. Anna Štegnerová

vytisknout  e-mailem