Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Rychnovsku

Další okradený senior 

Uplynulý den přijali rychnovští policisté oznámení o třech nově spáchaných přečinech,  která zadokumentovali a provedli k nim prvotní šetření. Zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání přečinů maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, neoprávněného opatření, padělání a pozměňování platebního prostředku, krádeže a porušování domovní svobody.

Na Rychnovsku se objevil další případ lidského hyenismu, jehož obětí se opět stal senior - Oči pro pláč.

V průběhu úterní čtyřiadvacítky rychnovští policisté zaevidovali 6 přestupků. Většina z nich se odehrála na úseku proti majetku.
Na železniční trati z Rychnova nad Kněžnou do Častolovic neznámý zloděj ukradl šest měděných propojek ke kolejím. Součásti zmizely do úterního rána. Případ šetří rychnovští policisté. Lapka způsobil škodu 4.000 korun.
Majitele chalupy na Dobrušsku čekalo v úterý nepříjemné překvapení. U rekreačního objektu našel rozbitá okna, uraženou kliku a poškozený teploměr. Do chalupy se mu lapka nedostal. Škoda na rozbitých skleněných výplních a dalších poškozených věcech činí 2.000 korun. Přestupek proti majetku šetří dobrušská policie.
Žák jedné z dobrušských škol v úterý ráno zjistil, že postrádá svůj mobilní telefon. Případ oznámil policii. Zloděj mu krádeží telefonu způsobil škodu 4.000 korun.
Ženě z Týnišťska včera došla trpělivost. Občanské soužití  neustále narušuje muž, který ji hrubě uráží, provádí schválnosti a „bombarduje“ jí nepravdivými a velmi častými SMS zprávami. Celou věc oznámila týnišťské policii, jelikož nabývá dojmu, že ji uvedený muž pronásleduje.

Skupina dopravních nehod během úterní čtyřiadvacítky nevyjížděla k žádné dopravní nehodě. O to víc pozornosti sloužící policisté z dopravní i pořádkové policie věnovali dohledu na bezpečnost a plynulost v silničním provozu.

Operační důstojníci přijali na  tísňovou  linku 158 za úterních čtyřiadvacet hodin 19 telefonátů, 8 z nich bylo využito a zbývajících 11 nesouviselo s prací PČR.  Na linku 158 volal v úterý odpoledne muž z Dobrušska. Policii oznámil, že v jejich domě se pohybují neznámé podezřelé osoby. Navštěvují jednotlivé byty a údajně nabízejí levnější odběr elektrického proudu. Operační důstojník na místo ihned vyslal hlídku dobrušských policistů. Muži zákona zjistili, že se nejedná o žádné podvodníky, ale opravdu o legální prodejce elektřiny.

nstržm. Šárka Ehlová
10. listopadu 2010
 

vytisknout  e-mailem