Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Rychnovsku

Úterý, den zlodějů 

Během úterý 26. října 2010 zaznamenali policisté na Rychnovsku  10 nově spáchaných přečinů, 5 přestupků a založili 10 nových čísel jednacích.
V průběhu uplynulého dne přijali rychnovští policisté oznámení o třech nově spáchaných přečinech,  která zadokumentovali a provedli k nim prvotní šetření. Policisté zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání přečinů krádeže a zanedbání povinné výživy - Elektřina bez placení, Čtyřkolka zmizela
Hned dva případy zanedbání povinné výživy zadokumentovali včera policisté, sloužící na obvodních odděleních v Kostelci nad Orlicí a Týništi nad Orlicí. U dvou nezodpovědných otců se dluh vyšplhal dohromady k částce 30.000 korun.
Krádež benzinu z palivové nádrže vozu zn. Daewoo šetří policisté Obvodního oddělení Dobruška. O deset litrů paliva a téměř šest tisíc korun záhy přišel jeho majitel.

V průběhu úterní čtyřiadvacítky rychnovští policisté zaevidovali 5 přestupků. Řidič, jehož vozidlo nesplňovalo technické podmínky, byl „odměněn“ blokovou pokutou hlídkou kosteleckých policistů.
Poškození živého plotu jako přestupek proti majetku šetří týnišťské obvodní oddělení. Nájemník, který odstranil plot na pozemku poškozeného, způsobil majiteli škodu 3.000 korun.
Krádež plastové popelnice šetří kostelečtí kolegové. Zloděj nádobu na odpad odcizil i s jejím obsahem a majitelce způsobil škodu  několika set korun.
Tento den policisté šetřili i přestupky proti občanskému soužití.

Skupina dopravních nehod během úterní čtyřiadvacítky vyjížděla ke třem dopravním nehodám, při kterých byly dvě osoby lehce zraněny. Příčinami dvou nehod se zraněními byly s největší pravděpodobností nedodržení bezpečné vzdálenosti a nedání přednosti v jízdě. Celková škoda úterních dopravních nehod byla vyčíslena na 143 tisíc korun.

Operační důstojníci přijali na  tísňovou  linku 158 za úterních čtyřiadvacet hodin 35 telefonátů, 16 z nich bylo využito a zbývajících 19 nesouviselo s prací PČR.  V úterý po desáté hodině večerní upozornila všímavá občanka na vozidlo, pohybující se v areálu bývalého zemědělského družstva na Dobrušsku. Žena měla obavy, že v objektu dojde ke krádeži železa. Policejní hlídka, která dorazila na místo, záhy zjistila, že se o žádný přestupek ani přečin nejedná, řidič vozu byl příbuzný hlídače, kterého jel navštívit.

por. Mgr. Alena Kacálková
27. října 2010

 

vytisknout  e-mailem