Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Rychnovsku

Opilci, útok psa, drobné krádež  

Ve středu 10. listopadu měli policisté na Rychnovsku opět plné ruce práce. Lidé žádali muže zákona v řadě případů o pomoc. Ne všechny ale příslušely policii. Přesto je  povinností policistů vyjet a prověřit každé oznámení.

Během středeční čtyřiadvacítky policisté Rychnovska přijali oznámení o 5 přečinech, které zaevidovali a zahájili úkony trestního řízení. Jednalo se o přečiny poškozování cizí věci a krádeže.

Mimo uvedených přečinů policisté Rychnovska řeší  dva případy, kdy matky podaly trestní oznámení na své bývalé partnery, s nimiž mají děti. Tatínkové údajně zapomínají na svou povinnost a neplatí alimenty. Ženě na Týnišťsku došla trpělivost. Otci jejich dvou dětí soud stanovil hradit výživné před mnoha lety, kdy se rodina rozpadla. Tatínek ale od května roku 1997 žádné peníze neposílá. Jeho dluh přesáhl 228.000 korun. Případ zanedbání povinné výživy šetří týnišťská policie.
Podstatně nižší dlužnou částku na alimentech má další povedený otec, který zřejmě zapomněl na svou povinnost platit výživné. Matka dívky postrádá alimenty od července letošního roku. Na tatínka podala trestní znamení ve středu. Případ zanedbání povinné výživy, kde je dlužná částka 12.500 korun šetří rychnovští policisté.

Policisté na Rychnovsku  prošetřují 11 přestupků. Část jich je z oblasti dopravy, kdy někteří řidiči "spadli" do sítě policejních silničních kontrol, a část je evidována jako přestupky proti majetku. Klid nebyl ani v rámci občanského soužití, kdy policisté přijali další dvě oznámení.

Policejní hlídky při silničních kontrolách zjistily, že někteří řidiči podceňují technický stav vozidel a povinnou výbavu. Na cesty se vydal šofér, který s sebou ve voze neměl náhradní žárovky. Další řidič dostal pokutu za výrazně sjeté pneumatiky. Hlídka zastavila i vozidlo, které mělo propadlou technickou kontrolu od února letošního roku.
V Opočně policisté řešili přestupek řidičky, která zřejmě svou nepozorností způsobila kolizi. Na křižovatce měla dát přednost vozidlům projíždějícím po hlavní silnici. Žena za volantem  z dosud nejasných příčin neučinila a narazila do projíždějícího auta.
Kostelecké policisty zaměstnával cyklista, který se dopustil přestupku jízdy pod vlivem alkoholu. Jízda a zásah policistů se odehrály již v sobotu, ale právě kvůli alkoholu případ policisté projednávali až včerejšího dne. V sobotu cyklista odmítal s policisty komunikovat, nereagoval na jejich výzvy k prokázání totožnosti a ani se nehodlal podrobit orientační dechové zkoušce. Jeho chování naznačovalo, že požil větší množství alkoholu. Cyklistu nakonec kostelecká hlídka policistů eskortovala do Hradce Králové na protialkoholní záchytnou stanici.

Policisty požádala o pomoc žena, která si ve středu zaparkovala své jízdní dámské horské kolo v bývalé úschovně kol v Týništi nad Orlicí. Když si chtěla kolo vyzvednout, zjistila, že jí zřejmě neznámý zloděj předběhl. Cyklistce krádeží kola vznikla škoda 4.500 korun.
Prodejní stánek v Častolovicích pravděpodobně přilákal zloděje. V noci z úterý na středu lapka poškodil okno uvedeného stánku. "Neobstál" před ním ani visací zámek, který měl zabezpečit okno. Ve stánku se nic neztratilo. Zloděj přesto zničením věcí způsobil škodu 1.200 korun.
Týnišťská policie šetří přestupek proti majetku, kdy se cílem neznámého pachatele stala brána k jedné z bývalých firem ve městě. Nenechavec ulomil čep, který spojoval táhlo pohonného zařízení s křídlem brány.
V jedné obci na Opočensku došlo v úterý k incidentu dvou mužů a jejich psů. Volně puštěný pes pokousal další zvíře a jeho majitele. Útok skončil tragicky. Napadený pes měl tak vážné poranění, že vysvobozením pro něho byla smrtící injekce. Majitel zvířete vyvázl s pokousanou rukou. Jeho zranění si vyžádalo lékařské ošetření. Muž, který přišel o psa, včera  vše oznámil opočenské policii.  
Výhružné SMS zprávy posílá muž jedné ženě na Týnišťsku. Ve středu adresátce výhružek došla trpělivost a vše oznámila týnišťské policii. Zprávy jí muž posílá vytrvale od prosince loňského roku.

Skupina dopravních nehod Rychnov nad Kněžnou během středeční  čtyřiadvacítky nevyjížděla k žádné dopravní nehodě.

Za čtyřiadvacet hodin včerejšího dne zazvonila linka 158 sedmadvacetkrát. Patnáct telefonátů se netýkalo policejní práce.
Jedním z oznamovatelů byl i podnapilý host rychnovského baru. Ve středu dopoledne ještě značně ovlivněn alkoholem volal na linku 158, že mu někdo v baru ukradl peněženku. Když na místo přijela hlídka rychnovských policistů, muž se omluvil s tím, že peněženku našel, měl jí uloženou v druhé bundě.

nstržm. Šárka Ehlová
11. listopadu 2010

vytisknout  e-mailem