Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Rychnovsku

Poměrně klidná služba 

Během  uplynulého čtvrtku 18. listopadu 2010  šetřili policisté na Rychnovsku  2 nově spáchané přečiny, 7 přestupků a založili 21 nových čísel jednacích.
Muži zákona provedli prvotní šetření ke dvěma novým přečinům. V prvním případě se jednalo o podvod, ve druhém o poškození cizí věci. Tento případ šetří policisté Obvodního oddělení Týniště nad Orlicí. V jedné obci jejich teritoria doposud neznámý pachatel poškodil  několik desítek senážních balíků, jejichž ochrannou fólii propíchal a roztrhal. Majiteli vznikla škoda několik tisíc korun.

Během  uplynulého dne řešili policisté na Rychnovsku 7 přestupků, převážně na úseku dopravy. Řidiči nerespektovali dopravní značení, špatně parkovali a jezdili na technicky nevyhovujících pneumatikách.
Sloužící policisté Obvodního oddělení Rychnov nad Kněžnou šetřili i dva přestupky proti majetku. Majitel škodovky nahlásil poškození zadních pneumatik, které mu neznámý vandal proříznul. Dalšímu řidiči zloděj zase z vozu zn. VW Golf ukradl autorádio.

Skupina dopravních nehod nevyjížděla během uplynulého dne k žádné dopravní nehodě. O to více pozornosti věnovali  sloužící policisté z dopravní i pořádkové policie dohledu na bezpečnost a plynulost v silničním provozu.

Operační důstojníci přijali na  tísňovou  linku 158 za oba uplynulé dny 33 telefonátů, 6 z nich bylo využito, 27 nesouviselo s policejní prací.
Dopravní nehodu, u které se nakonec řidiči domluvili a nežádali šetření policistů, nahlásil muž operačním důstojníkům o půl šesté večer z Orlického Záhoří.
Fyzické napadení matky synem v Kostelci nad Orlicí oznámila žena na tísňové volání krátce před osmou hodinou večerní. Přivolaná policejní hlídka incident šetřila jako návrhový přestupek.

por. Mgr. Alena Kacálková
18. listopadu 2010
 

vytisknout  e-mailem