Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Rychnovsku

Opilý otec zůstal tentokrát klidný  

Ve čtvrtek 11. listopadu 2010, ač numerologové tvrdí, že magické jedničky nejsou šťastnými čísly, na Rychnovsku bylo včerejších čtyřiadvacet hodin z pohledu policie klidných. Muži zákona sice nepřijali oznámení o žádném nově spáchaném přečinu, přesto měli plné ruce práce. Prováděli nezbytná šetření k jiným případům, dohlíželi na pořádek ve svých rajonech a kontroly se odehrávaly i na silnicích.
 
Pěti ze sedmi přestupků, které ve čtvrtek policisté zaevidovali a šetří, se dopustili řidiči.
Hlídka při silniční kontrole zastavila vozidlo, jehož šofér nepoužil za jízdy bezpečnostní pásy. Další řidič si zřejmě před svou cestou nezkontroloval vozidlo. Vyjel na silnici, i když mu nesvítilo přední potkávací světlo. Policisté navíc zjistili, že ani povinná výbava auta není zcela v pořádku. Řidič nenašel lékárničku. Další vozidlo, které uvízlo v síti policejních kontrol, nebylo plně vybavené. Pokutu jeho řidič dostal za scházející náhradní žárovky.
Další dva hříšníci včera nerespektovali příkazové a zákazové značky. Dobrušská hlídka policistů si všimla vozidla, které vjelo do zákazu vjezdu. Řidič se  musel mužům zákona zpovídat ze svého přestupku. Kostelečtí policisté přistihli jiné vozidlo, které vjelo do jednosměrné ulice. Když jej hlídka zastavila, ukázalo se, že automobil není po technické stránce zcela v pořádku.
 
Ve čtvrtek vyhledal pomoc kostelecké policie majitel ukradeného mobilního telefonu. Ke krádeži došlo už v pondělí v šatně tělocvičny. Mladík si telefon odložil a „dával“ si do těla, když se vrátil pro přístroj, nenašel ho. Jedná se o mobilní telefon zn. Nokia. Zloděj krádeží mobilu způsobil majiteli škodu 2.500 korun.
 
Tímto případem však ve čtvrtek krádeže šetřené kosteleckými muži zákona nekončily. Na policii se obrátil další okradený. Zjistil, že mu lapka vzal z volně přístupného pozemku motocykl a jízdní kolo. Zloděje zřejmě zaujala motorka zn. Jawa Pionýr 20-50 z roku 1971 a deset let staré pánské horské kolo zn. Engine. Majiteli motorky a bicyklu vznikla škoda 2.500 korun.
 
Skupina dopravních nehod Rychnov nad Kněžnou ve čtvrtek vyjížděla k jedné dopravní nehodě. Řidička osobního vozu jela od Rybné nad Zdobnicí ve směru na Vamberk. Při projíždění levotočivé zatáčky vůz pravděpodobně brzděním zpomalila, ale na mokré vozovce se auto dostalo do smyku. Vůz ukončil jízdu nárazem do stromu mimo  silnici. Žena za volantem utrpěla lehké zranění. Škoda na autě je 15.000 korun. Policisté na místě provedli orientační dechovou zkoušku na alkohol. Skončila s negativním výsledkem
 
Za čtyřiadvacet hodin včerejšího dne zazvonila linka 158 na rychnovském operačním středisku osmadvacetkrát. Osmnáct telefonátů se netýkalo policejní práce.
V dopoledních hodinách se na policii obrátil muž, který uvedl, že na silnici I/ 14 stojí vozidlo německé mezinárodní značky a jeho osádka se snaží zastavit kolemjedoucí auta. Oznamovatel tuto informaci předal policii, protože na něho stopaři nepůsobili věrohodně. Operační důstojník na místo vyslal hlídku rychnovských policistů. Ti stopaře a ani jejich vozidlo na místě už nenašli.
Ve čtvrtek v podvečer na tísňovou linku 158 volal mladý muž z Rychnovska, že se do společné domácnosti vrátil podnapilý otec. Mladý muž měl obavy, že tatínek, který bývá po alkoholu agresivní, bude vyvádět. Policisté rodinu nenavštívili poprvé, jelikož tu k incidentům, kdy hlavní roli sehrává alkohol, dochází častěji. Tentokrát se podnapilý muž choval slušně a nikou nenadával a ani nikoho ze svých blízkých nenapadal.
 
nstržm. Šárka Ehlová
12. listopadu 2010

vytisknout  e-mailem