Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Rychnovsku

Majetková trestná činnost 

Uplynulý den přijali rychnovští policisté oznámení o pěti nově spáchaných přečinech,  které zadokumentovali. Šetří neoprávněný odběr elektrického proudu, krádeže peněz na ubytovně a vloupání do osobního motorového vozidla - Vloupání do vozidla . Další dva případy se týkají neplacení výživného.  První žena živí dvě dospívající ratolesti. Otec dluží od května do listopadu na alimentech 30.000 korun. Druhý otec zapomněl platit výživné na svou dceru. Dluh od července do současné doby činí 10.000 korun.

Policistům Obvodního oddělení Týniště nad Orlicí se podařilo včera zadržet osobu v celostátním pátrání. Na dvaatřicetiletého muže vydal Okresní soud v Jindřichově Hradci příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody a tomu se muž vyhýbal.  Policisté ho eskortovali  do věznice v Hradci Králové.
 
Plné ruce práce měli policisté na Rychnovsku i s řešením přestupků.  V pondělí jich zaevidovali devět. Většina z nich se odehrála na úseku dopravy. Kostelečtí policisté v pondělí o půl desáté dopoledne přijeli do jedné obce na Kostelecku, kde havaroval řidič s osobním vozidlem. Muž zřejmě nepřizpůsobil jízdu povětrnostním podmínkám a povaze vozovky. V dopoledních hodinách  pršelo a silnice byla mokrá. Řidič pravděpodobně nezvládl řízení a dostal smyk. Jeho auto skončilo mimo silnici. Nikdo neutrpěl zranění a také nedošlo k poškození majetku další osoby. Když policisté řidiče kontrolovali, ukázalo se, že není schopen hlídce předložit osvědčení o registraci vozidla.
Do sítě silniční kontroly kosteleckých policistů „spadl“ řidič, který si zřejmě před svou jízdou zcela nezkontroloval svůj automobil. Vozidlo  mělo výrazně sjeté zadní pneumatiky.
Rychnovská hlídka při silniční noční kontrole zastavila v centru města automobil, který neměl platné osvědčení o technické kontrole.
Další řidič, kterého policisté v Rychnově nad Kněžnou zastavili,  použil světla do mlhy v případě, kdy je to zakázané.

Dva přestupky jsou evidovány v oblasti  majetku. Rokytnickým mužům zákona oznámil pracovník zdejšího sběrného dvora, že v areálu řádil neznámý pachatel. Ztratila se tu dvě jízdní kola. Škoda je 1.500 korun.
Firemní vozidlo nechal zaparkované před obytným domem na jednom z rychnovských sídlišť pracovník firmy. Vůz Škoda Fabia opustil v sobotu a tvrdí, že automobil byl v pořádku. Včera na řidiče však čekalo nepříjemné překvapení. Ihned si všiml, že mu někdo manipuloval se zařízením u předního levého kola. Neznámý pachatel přeskřípl brzdovou trubičku, kabel k brzdnému systému ABS a jak se ukázalo, došlo i k poškození senzoru uvedeného brzdného zařízení. Škoda je 3.500 korun. 

Skupina dopravních nehod během pondělní čtyřiadvacítky nevyjížděla k žádné dopravní nehodě. O to víc sloužící policisté z dopravní i pořádkové policie věnovali pozornost dohledu na bezpečnost a plynulost v silničním provozu.

Operační důstojníci přijali na  tísňovou  linku 158 za pondělních čtyřiadvacet hodin 16 telefonátů, 6 z nich bylo využito a zbývajících 9 nesouviselo s prací PČR. Přesto muži zákona musí vyjíždět na každé oznámení a situaci na místě „zmapovat“. Jedním z takových případů, kdy policie nakonec nemusela zasahovat, bylo oznámení vyděšené ženy z Dobrušska. Ta operačnímu důstojníkovi sdělila, že její manžel doma trochu vyváděl. V době, kdy vše oznamovala, byl muž už v posteli, ale ne sám. S sebou si vzal i nůž. Operační důstojník na místo vyslal ihned dobruškou hlídku policistů. Jak se ale ukázalo, muž nikomu nevyhrožoval a neměl ani v úmyslu nikomu ubližovat.

nstržm. Šárka Ehlová
9. listopadu 2010
 

vytisknout  e-mailem