Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Pardubicku

Uplynulý den pardubických policistů  

Dne 21. ledna 2009 pardubičtí policisté zahájili prověřování 11 podezření ze spáchání trestných činů a 9 přestupků.
     Skupina dopravních nehod vyjížděla k sedmi nahlášeným dopravním nehodám. Z tohoto počtu byly dvě události projednány na místě blokovou pokutou. Pět zbývajících je předmětem dalšího šetření policistů dopravního inspektorátu.
     V 9:00 oznámili zemědělci krádež traktoru na Dašicku. Pachatel stroj odcizil ze stodoly v oploceném areálu družstva. Zemědělcům tím vznikla škoda ve výši 100.000 korun.
     Krátce po obědě neznámý zloděj odcizil v pardubickém obchodním domě dámskou kabelku. Byl tak drzý, že přelezl stěnu kanceláře, která není až ke stropu. Z místnosti odcizil kabelku s peněženkou, osobními doklady a platební kartou. Za trestný čin krádeže pachateli hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.
     Odpoledne ve 14:33 zadržely prodavačky obchodního domu v centru Pardubic dvě zlodějky. Pokusily se odcizit náušnice a při tom byly přistiženy obsluhou. Jednalo se o cizinky a přivolaní policisté je museli zkontrolovat. Nakonec jim kolegové uložili blokovou pokutu a zboží vrátili do prodeje. Stejně tak postupovali v jiném obchodě v Pardubicích.
     V Pardubicích pomáhali policisté ženě, která si zabouchla dveře od bytu. Ve dveřích měla bezpečnostní zámek. Kolegové zajistili zámečníka a ten dveře otevřel.

     Večer ve čtvrt na šest oznámila paní na Holicku, že jí napadl manžel. Holičtí policisté je oba uklidnili a událost zaevidovali jako přestupek proti občaskému soužití.
     V noci se na Bohdanečsku rozhodl na silnici ulehnout podnapilý mladík. Policisté ho probrali a protože byl schopen chůze, odvezli ho vyspat domů. Na rozloučenou mu ale uložili blokovou pokutu za přestupek v dopravě.

vytisknout  e-mailem