Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Orlickoústecku

Den bez nehod  

Během včerejšího dne nevyjížděli ústečtí policisté k žádné dopravní nehodě. Přesto se ale zaměřili na řidiče. Za drobné prohřešky bylo pokutováno celkem deset hříšníků. Největším nešvarem je stále špatné osvětlení, nesprávné parkování nebo propadlá technická kontrola. I v příštích dnech se budou policisté ve větší míře věnovat dopravě. Tentokrát se ale zaměří na správné přecházení chodců na přechodech.

Lanškrounští policisté se  zabývali krádeží motocyklu značky Jawa 250. Ten neznámý pachatel odcizil v minulých dnech ve Výprachticích. Majitel si ho postavil na chodník u domu. Po motocyklu za šest tisíc korun policisté vyhlásili celostátní pátrání a případem se nadále intenzivně zabývají.
Policisté včera vyhlašovali pátrání i po odcizené přední registrační značce. Tu neznámý zloděj sebral z osobního vozidla značky Daewoo Lanos zaparkovaného parkovišti u Pastvinské přehrady.

V minulých dnech přinesl občan z Vysokého Mýta na místní obvodní oddělení bankovku nominální hodnoty 500 korun. Měl podezření, že bankovka je padělaná. Policisté ji proto zaslali ke zkoumání do České národní banky Praha.

I včera se policisté zabývali případem zanedbání povinné výživy. Muž z Rychnova nad Kněžnou zapomíná řádně přispívat na výživu svého nezletilého syna, který žije s matkou v Letohradě. A to i přesto, že mu tuto povinnost určil Krajský soud v Hradci Králové. Dluh se do současné doby vyšplhal na bezmála dvanáct tisíc korun.

Včera se také policisté zabývali drobnými přestupky. V Chocni se v odpoledních hodinách ztratilo ze stojanu před jedním z obchodů dámské jízdní kolo i se dvěma taškami plnými nákupu. Na parkovišti před jedním ze supermarketů v České Třebové se zase ztratila kabelka zavěšená na nákupním vozíku. Oba případy policisté šetří jako přestupky proti majetku.
nprap. Eva Sichrová
1. září 2009
 

vytisknout  e-mailem