Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Orlickoústecku

Okradená zmatená žena  

Během včerejšího dne vyjížděli policisté pouze ke dvěma dopravním nehodám. O půl druhé odpoledne jela na cyklostezce u Kerhartic 25letá cyklistka se sluchátky v uších. Proto také neslyšela jedoucí traktor. Na poslední chvíli se ho lekla, vyjela mimo cyklostezku a přepadla přes řidítka. Mladá žena byla s lehkým zraněním převezena do okresní nemocnice.

Ke druhé nehodě došlo jen o chvíli později ve Vysokém Mýtě. Řidička felicie narazila při couvání v místním autosalonu do podezdívky plotu. Naštěstí nebyl nikdo zraněn. Na vozidle vznikla škoda za pouhé dva tisíce korun.

Včera se policisté v České Třebové zabývali případem 37letého cizího státního příslušníka. Již v dubnu letošního roku mu totiž Okresní soud v Ústí nad Orlicí uložil povinnost přispívat na výživu svého syna. Jenomže otec výrok soudu nerespektuje. Do dnešního dne dluží matce syna osm tisíc korun. Za zanedbání povinné výživy mu nyní hrozí trestní stíhání.

V Jablonném nad Orlicí se v noci z úterý na středu ztratilo ze dřevěné kůlny na zahradě rodinného domu různé drobné nářadí. Jeho hodnotu si majitel vyčíslil na necelých devět set korun. Policisté případ šetří jako přestupek proti majetku.

Cizího muže s dítětem si pustila v minulých dnech do svého bytu žena ve Vysokém Mýtě. Prý chtěla udělat dobrý skutek a dopřát holčičce pohrát si s kočkou. Dobrý skutek udělala ale již ve chvíli, kdy tomuto neznámému muži půjčila šest tisíc korun. Host se příliš dobře nezachoval. Paní, která na chvíli odešla na toaletu, ho přistihla ve chvíli, kdy prohledával matrace v posteli. Žena o několik dní později potkala jiného pána, kterému začala svůj příběh dojemně vyprávět. Jenomže tento muž ji obral o dva zlaté prsteny. Policisté se případem zmatené ženy nadále zabývají.

Včera hodinu po poledni vyjížděli policisté na manželské neshody do Sázavy na Lanškrounsku. Pán, který napadl svoji manželku, se s největší pravděpodobností v brzké době ocitne před přestupkovou komisí.
nprap. Eva Sichrová
27. srpna 2009
 

vytisknout  e-mailem