Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Orlickoústecku

Včera byla na okrese nahlášena pouze jediná dopravní nehoda  

Během včerejšího dne vyjížděli ústečtí policisté pouze k jediné dopravní nehodě. Krátce před desátou hodinou nerespektoval na Šedivci 35letý řidič formanu stopku a vjel do křižovatky ve chvíli, kdy po hlavní silnici projíždělo osobní vozidlo značky Toyota Corolla. Po střetu s toyotou narazil forman i do dodávkového vozidla, které stálo na vedlejší silnici a dávalo přednost. Řidič a spolujezdkyně z toyoty byli při nehodě lehce zraněni. Škoda na vozidlech byla předběžně vyčíslena na 220 tisíc korun.

Včera dopoledne oznámil vysokomýtským policistům majitel fabie vloupání do vozidla. Ve středu večer auto zaparkoval na Černém mostě v Praze. Během hodiny, kdy nakupoval, se do něho vloupal neznámý zloděj. Ze zavazadlového prostoru mu sebral batoh s doklady, fotoaparátem a dvěma platebními kartami. Zmizela také cestovní taška s oblečením.

V Praze byla včera odpoledne okradena i žena z Letohradu. V Holešovicích ji neznámý pachatel v autobuse městské hromadné dopravy vytáhl peněženku s doklady, bezmála dvěma tisíci korunami a platební a kreditní kartou. Oba případy budou k dalšímu šetření předány pražským kolegům.

Po poledni vyjížděli policisté do Bílé Vody na krádež zrcadla. Silniční zrcadlo neznámý pachatel odcizil z kovového sloupku. Jeho hodnota byla vyčíslena na deset tisíc korun. V případě dopadení hrozí pachateli krádeže až dvouletý trest odnětí svobody.

I včera se policisté zabývali případem nezodpovědného otce. Pětadvacetiletý muž ze Svitav řádně nepřispívá na výživu své dcery, která žije se svojí matkou v Králíkách. Vyživovací povinnost mu určil Okresní soud v Ústí nad Orlicí již v srpnu loňského roku. Dluh se od té doby vyšplhal na dvanáct tisíc. Nyní má nezodpovědný otec poslední šanci vše napravit. Pokud tak neučiní, čeká ho trestní stíhání.

Ve dvě hodiny ráno se před diskotékou v České Třebové dostal do křížku s jedním z pořadatelů 21letý mladík z Ústí nad Orlicí. Nejprve to vypadalo tak divoce, že návštěvníci diskotéky přivolali policisty. Po jejich příjezdu se ale vše zklidnilo. Věc je nyní projednávána jako přestupek proti občanskému soužití.

Podobná situace nastala ve stejnou dobu i v Jablonném nad Orlicí. Osmadvacetiletý muž tam fyzicky napadl o deset let mladšího mladíka. Jemu se naštěstí podařilo cílené ráně uhnout. I tímto případem se policisté nadále zabývají.
nprap. Eva Sichrová
28. srpna 2009

 

vytisknout  e-mailem