Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Chrudimsku

Čtvrtek - vykradená auta 

Ve čtvrtek se policisté potýkali především s autokriminalitou, ať již jako s přestupky či trestným činem . Po rozbití okna vnikl neznámý pachatel do vozidla Renault u obce Bor u Skutče. Z vozidla však nic neodcizil. Způsobil škodu ve výši 2.000 Kč. Tento případ je šetřen jako trestný čin krádež vloupáním.
Další krádeže věcí z vozidel jsou vedeny jako přestupky.
  • V obci Vítanov místní části Stan zloděj vnikl do nezamčeného automobilu Fiat Ducato, ze kterého sebral batoh. Poškozený měl v batohu peněženku, osobní doklady a mobilní telefon. Přestupek šetří policisté z obvodního oddělení Hlinsko.
  • Na policejní služebnu v Chrudimi se dostavila poškozená, která uvedla, že v odpoledních hodinách jí neznámý pachatel ukradl z vozidla z uloženého batohu peněženku. Také uvedla, že u vozidla ponechala pootevřené boční okénko. Toho zřejmě zloděj využil. Vozidlo měla zaparkované před domem v obci Švihov. Tato událost bude postoupena policistům do Chrasti, neboť jsou místně příslušní tento přestupek šetřit.
U těchto dvou přestupků byli majitelé neopatrní, neboť vozidlo neměli zajištěné. To zlodějům velice usnadnilo jejich „práci“.
  • Na policii bylo oznámeno, že dne 20.8.2009 před devátou hodinou na parkovišti u obchodního domu v Chrudimi  neznámý pachatel při procházení kolem zaparkovaného vozidla Škoda Fabia poškodil přední víko motoru. Policisté bezprostředně po činu zjistili 38letého muže, který se tohoto skutku měl dopustit.
Hlinečtí policisté s kriminalisty objasnili červencovou krádež nářadí a peněz z chalupy v obci Dolní Holetín. Muž, který se v chalupě zdržoval se souhlasem majitele na přechodnou dobu, je pravděpodobným pachatelem. Policisté mu již sdělili obvinění z trestného činu krádeže. Majiteli krádeží jízdního kola, míchačky, elektrického nářadí způsobil škodu ve výši 31.200 Kč.
 
Neopatrná byla majitelka domu v obci Hrochův Týnec místní části Blížňovice. Pravděpodobně zaběhnutý zvyk, odkládat klíč od vchodu na háček v zadní části domu. Této situace využil včera mezi třináctou a šestnáctou hodinou neznámý pachatel a ukradl z domu zlaté šperky v hodnotě 15.000 Kč. Majitelka nebyla doma, když ke krádeži došlo.
Různé schovávačky klíčů od vchodu do domu či bytu jsou všeobecně známé – pod květináčem, pod rohožkou, někde pověšené u dřevníků a chlívků nepatří zrovna k tomu nejlepšímu zabezpečení svého majetku. Na vesnicích se však s tímto nešvarem můžeme setkat často. Někdo ani po opuštění domu nezamyká, neboť je přesvědčen, že nikdy v obci nikdo nebyl vykraden, tak proč by měl být právě on.
nprap. Věra Hamáčková
21.8.2009

vytisknout  e-mailem