Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Chrudimsku

Obvyklý den policistů 

V pondělí se nic zvláštního nestalo, byl to den jako každý jiný.
Policisté opět šetřili majetkové trestné činy i přestupky. U většiny včerejších případů je pachatel zatím neznámý. 
Hlinečtí policisté prověřují krádež v rekreační chalupě v Pokřikově. Neznámý zloděj z neděle na pondělí z chalupy odnesl satelit, oblečení, nádobí ale i elektrické nářadí. Po sobě zanechal škodu ve výši 24.000 Kč.
Od pondělí tse věnují vandalismu v Hlinsku. Došlo k poškození veřejného osvětlení u budovy tělocvičny základní školy, k rozbití dvou  tabulí oken u tělocvičny a rozbití skla u informační vývěsky. Zde je škoda 30.000 Kč.
Na úseku přestupků zjišťují pachatele krádeže mobilního telefonu v jednom baru v Hlinsku. Stalo se již dne 7.8.2009 před půlnocí, kdy si poškozený svůj mobil nehlídal a ponechal ho na stole. Krádež byla na policii oznámena až v pondělí  dne 10.8.2009.
 
Policisté obvodního oddělení v Chrudimi zaznamenali krádež peněženky v jednom obchodním domě v Chrudimi,  nepozorná zákaznice si nehlídala svoji kabelku - přišla o peníze i s peněženkou,. Dokumentovali trestný čin  zanedbání povinné výživy, kdy otec dluží na výživném 21.000 Kč a přijalůi oznámení o spáchaníém přestupku - krádeži registračních značek z vozidla Škoda Octavia v Chrudimi. Značky byly z vozidla ukradeny někdy ze soboty na neděli. Poškozený přišel krádež ohlásit až v pondělí. V pondělí v 1:30 v rámci hlídkové činnosti v Chrudimi v ulici Dašická policisté vypátrali pohřešovaného 70letého muže z Pardubic. Pardubičtí policisté po muži pátrali od neděle 10.8.2009. Na obvodním oddělení byl muž vyslechnut a po druhé hodině ranní si ho na obvodním oddělení vyzvedl jeho syn.
 
Chrastečtíi policisté pátrají po pohřešovaném 62letém muži obyvatele Domova důchodců. Událost byla oznámena po třiadvacáté hodině v pondělí. Byla  provedena pátrací akce kolem obce Předhradí  v prostoru panské zahrady, v prostorách parků a zahrad hradu Rychmburk a v lesním porostu pod hradem. Pohřešovaný muž nebyl nalezen. Po pohřešovaném bylo  vyhlášeno celostátní pátrání.
Mezi obcemi Libanice a Nabočany došlo na poli k požáru posečené slámy. Na místo se dostavila chrastecká policejní hlídka a jednotky Hasičského záchranného sboru Chrudim a  Sbor dobrovolných hasičů Chrast. Hasiči provedli lokalizaci a uhašení požáru. Na místě bylo zjištěno, že k požáru došlo od výfuku motorového vozidla Tatra s přívěsem. Na vozidle vznikla škoda ve výši 120.000 Kč a na přívěsu škoda ve výši 60.000 Kč. Hmotná škoda na polním porostu byla vyčíslena na 25.000 Kč.
 
Policisté skupiny dopravních nehod šetřili čtyři dopravní nehody. Dvě osoby utrpěly zranění. V jednom případě došlo ke střetu se zvěří. Srna střet s osobním vozidlem VW Caravella nepřežila. Usmrcenou srnu si převzal zástupce Mysliveckého sdružení Rosice. Na vozidle vznikla škoda ve výši 27.000 Kč.
Na tísňovou linku se v pondělí dovolalo 48 občanů. Ve 28 případech policie jejich oznámení přijala, neboť se oznámení týkalala její práce. Jsou však případy, kdy dospělí, ale i děti, linku zneužívají ke své zábavě. Nemálo je hovorů, kdy volající sprostě policistům nadává. Uváděné výrazy nelze vůbec zveřejňovat. Tomu jsou schopni se věnovat celý večer a volání neustále opakovat. Policisty to obtěžuje. Tito nezodpovědní jedinci si neuvědomují, že blokují tísňovou linku, na kterou se právě někdo snaží neúspěšně dovolat.
nprap. Věra Hamáčková
11.8.2009

vytisknout  e-mailem