Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Chrudimsku

Muž chtěl ukrást šišku salámu 

V úterý 28. července 2009 přijali operační důstojníci pětačtyřicet oznámení na tísňovou linku 158. Z toho bylo pro práci policie třiadvacet využitých. Policisté z chrudimského regionu zaznamenali jeden přestupek proti majetku a 10 podezření ze spáchání trestných činů.
 
Policisté ze Skutče řešili v tento den jediný oznámený přestupek z celého regionu. Podezřelý muž v jedné z prodejen potravin ve Skutči se pokusil bez zaplacení pronést šišku salámu v hodnotě 28 Kč. U pokladny zaplatil nákup, který měl ve svém košíku, a teprve poté si vedoucí prodejny všimla, že muž má za tílkem zastrčenou šišku salámu. Tuto nakonec vrátil neporušenou ve vakuovém obalu. Policisté věc na místě vyřešili blokovou pokutou.
 
Policisté z Heřmanova Městce se zabývají případem, kdy dva neznámí pachatelé okradli v obci Dřenice čtyřiasedmdesátiletou ženu. Jeden vylákal, pod záminkou koupě slepic, poškozenou na dvůr za domem. Žena při svém odchodu však neuzamkla vstupní dveře do domu a druhý z pachatelů vnikl dovnitř. Prohledal obývací pokoj a z kredence odcizil ze dvou peněženek finanční hotovost 91.600 Kč. Okradená žena po příchodu do domu objevila již prázdné peněženky. Celou událost nahlásila na policii. Na místě policisté provedli ohledání místa činu a další nezbytné úkony a věc nadále prošetřují.
 
Na základě podnětu Okresního státního zastupitelství Chrudim, prověřují policisté z Obvodního oddělení věc trestného činu Maření výkonu úředního rozhodnutí. Rozsudkem Okresního soudu v Chrudimi měl podezřelý jedenašedesátiletý muž z Hradce Králové nastoupit k ochranné ústavní léčbě na Psychiatrické léčebně v Havlíčkově Brodě. Do současné doby tak neučinil a tímto jednáním maří účel soudem nařízeného ochranného léčení.
 
Dopravní policisté se zabývají jedinou dopravní nehodou. Devatenáctiletá řidička z Předhradí nechala stát své vozidlo Volkswagen na parkovišti na Veselém Kopci. Vůz však zajistila proti pohybu a odešla. Následně se vozidlo samovolně rozjelo a narazilo levou zadní částí do pravého boku stojícího autobusu. Policisté na místě provedli u řidičky orientační dechovou zkoušku s výsledkem negativním. Žádná osoba nebyla zraněna. Vzniklá škoda je vyčíslena na 90.000 Kč.
por. Mgr. Tesař Jiří
29. 7. 2009

vytisknout  e-mailem