Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Chrudimsku

Objasněné případy, vypátrání osoby, poctivá nálezkyně 

Ve čtvrtek policisté Chrudimského regionu šetřili různorodou trestnou činnost – vloupání do vozidla, zanedbání povinné výživy,krádež registračních značek. Objasnili případy krádeží věcí v domech v Chrudimi a ve Slatińanech a v chrudimském bytě. Obviněný způsobil celkovou škodu ve výši 46.000 Kč. Dále objasnili trestný čin poškozování cizí věci, kdy 40letý muž rozbil osm vakuových oken u rodinného domu.
 
Chrudimští policisté vypátrali osobu v celostátním pátrání. Jedná se o 47letého muže. Lustrací bylo zjištěno, že Národní centrála SIRÉNE po jmenovaném vyhlásila pátrání z důvodu zjištění pobytu pro účely soudních orgánů. Na policii v Chrudimi s ním policista  sepsal záznam, který odeslal na centrálu SIRÉNE. Muž byl propuštěn na svobodu.
Dále se policisté obvodního oddělení v Chrudimi zabývali oznámením o neplnění vyživovacích povinností 33letého muže na svou dceru. Na výživném tak dluží od ledna 2009 do současné doby částku 35.000 Kč. Dalším otcem, který si neplní své vyživovací povinnosti vůči dcerám je 36letý muž. Ten svým dvěma dcerám dluží částku 32.000 Kč.
 
Policisté v Třemošnici přijali včera před polednem oznámení o pohřešování 63leté ženy z Prahy, která se v současné době zdržuje v zařízení pro seniory. Téhož dne kolem dvacáté hodiny byla pohřešovaná žena nalezena hlídkou OOP Telč v jedné  vesnici na okrese Jihlava. Vyhlášené pátrání bylo odvoláno.
Na policii bylo oznámeno pět přestupků . Ke krádeži mobilního telefonu z neuzamčeného vozidla došlo v obci Nasavrky. Zloděj si odnesl telefon v hodnotě 3.000 Kč.
Včera v ranních hodinách byla na policii oznámena krádež obou tabulek registrační značky z vozidla Ford Focus. Vozidlo měl majitel zaparkované před domem v Pardubické ulici v Chrudimi.  Po odcizených značkách bylo vyhlášeno celostátní pátrání.
 
Že poctiví nálezci ještě existují, se přesvědčila 59letá žena. Na policii v Heřmanově Městci oznámila ztrátu peněženky s osobními doklady. Ke ztrátě došlo někde v zámeckém parku v Heřmanově Městci kolem poledne. V odpoledních hodinách se na policii dostavila žena, která nalezla v zámeckém parku u památného stromu v koši na odpadky ztracenou peněženku, kterou odevzdala policistům. Nelezená peněženky byla předána majitelce. Ta mohla s potěšením konstatovat, že se jí z peněženky nic neztratilo.
 
nprap. Věra Hamáčková
7.8.2009
 

vytisknout  e-mailem