Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Chrudimsku

Převládaly přestupky 

Policisté v Chrudimském regionu ve středu šetřili především zjištěné a nahlášené přestupky. V pěti případech řešili chrudimští, chrastečtí i skutečtí policisté vztahy mezi sousedy. Dobré vztahy se sousedy by se měly vždy udržovat. Když ne , dochází k různým slovním napadením a fyzickým útokům. K těmto incidentům pak občané volají policisty na pomoc.
Chrudimští policistépřijali ve středu po dvanácté hodině oznámení o krádeži dětských botiček v jedné mateřské školce. Ke krádeži došlo již v úterý v odpoledních hodinách. Nezjištěný poberta způsobil škodu za pět set korun. Kolem poledne se také na policejní služebnu v Chrudimi osobně dostavil muž a oznámil, že mu někdo po půlnoci ukradl ze stolu v autodílně peněženku s osobními doklady, mobilním telefonem a finanční hotovostí. Poškozený vyčíslil škodu na 4.500 Kč.
Až včera oznámil další poškozený muž, že mu někdo ukradl z baťohu peněženku s osobními doklady a finanční hotovostí. Okraden byl minulý týden v noci z 9. na 10. července., když spal v parku na lavičce v Praze. Zloděj mu způsobil škodu ve výši 280 korun. Tento přestupek bude postoupen k šetření policistům do Prahy.
V Hrochově Týnci neznámý pachatel odmontoval z vozidla Škoda Felícia zadní registrační značku. Po oznámení události policisté po odcizené registrační značce vyhlásili celostátní pátrání.
Trestného činu krádeže se dopustil neznámý pachatel, když na konci června ukradl jízdní kolo ze stojanu v areálu nemocnice. Krádež byla šetřena původně jako přestupek, kdy poškozený uvedl škodu ve výši 4.900 Kč. Ovšem odborným vyjádřením bylo jízdní kolo oceněno na 8.000 Kč a proto byl případ překvalifikován na trestný čin.
 
Krádež jízdního kola šetří i policie ve Skutči. Po šestnácté hodině zloděj ukradl ze společného sklepa řadového domu jízdní kolo v hodnotě 4.000 Kč. Věc je šetřena jako přestupek. Po osmnácté hodině přijali oznámení o porušování domovní svobody. Nezvedený synek využil dlouhodobé nepřítomnosti matky v jejím bytě a neoprávněně do bytu vnikl. Použil klíč, o kterém matce tvrdil, že ho ztratil, když matka klíč požadovala zpět. Mladík policistům na jejich výzvu klíč od bytu dobrovolně vydal. Synáček se bude zodpovídat z trestného činu porušování domovní svobody.
 
Muži zákona v Heřmanově Městci šetří od včerejška krádež časopisů a DVD z plechové bedny u prodejny potravin. Krádeží remitendy vznikla škoda ve výši 3.200 Kč. Opět se objevila krádež motorové nafty z nákladního vozidla. Zloděj odčerpal celkem 225 litrů nafty v hodnotě přes 6.000 Kč. V obou případech se neznámí pachatelé dopustili trestného činu krádeže.
 
Policisty Služby kriminální policie a vyšetřování  Chrudim a Hradec Králové a policisty z hlídkové služby Pardubice byl vypátrán 45letý muž, po kterém bylo od roku 2006 vyhlášeno celostátní pátrání. Pátrání bylo vyhlášeno na základě příkazů k zatčení, které vydaly soudy v Chrudimi a Pardubicích. Muž se zdržoval v jednom bytě v Pardubicích. Zatčený muž byl eskortován na policii do Chrudimě, kde byl umístěn do policejní cely. Dnes v ranních hodinách byl předveden k Okresnímu soudu v Chrudimi a později i k Okresnímu soudu do Pardubic. Po provedení všech úkonů byl zatčený propuštěn na svobodu.
nprap. Věra Hamáčková
16.7.2009

                                                                                 

vytisknout  e-mailem