Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Chrudimsku

Poničení zahrady, pokousání psem, podnapilí řidiči 

Pondělní služba policistů v Chrudimském regionu byla, dá se říci, poklidná. Oznámeno bylo šest trestných činů – vloupání do recepce ATC Konopáč, vloupání dorekreační chalupy v Kostelci u Heřmanova Městce, krádež tašky z vozidla v Chrudimi, padělaná bankovka, jízda pod vlivem alkoholu a zanedbání povinné výživy.

Chrudimští policisté vyjeli v pondělí po sedmnácté hodině šetřit krádež tašky z vozidla na parkovišti před spořitelnou v Chrudimi. Ke krádeži došlo když majitel měnil pneumatiku. Zloděj této situace využil a z neuzamčeného vozidla mu odcizil z předního sedadla tašku s doklady, platebními kartami a finanční hotovostí. Celková škoda činí téměř 1.000 Kč. Policie varuje občany, aby byli neustále ostražití a své věci měli pod dohledem. I při nákupech u supermarketů měli vozidlo vždy uzamčené i při nakládání nakoupeného zboží do zavazadlového prostoru vozidla. Těchto situací, kdy řidič je zaneprázdněn právě zloději využívají, neboť dobře vědí, že málokdo vozidlo uzamkne i pokud se pohybuje v jeho blízkosti.

Na úseku přestupků v dopravě policisté při kontrole zjistili dva podnapilé řidiče.
V Seči v areálu Juniorcentra v pondělí po jednadvacáté hodině policisté obvodního oddělení z Třemošnice zjistili, že 18letý mladík řídil vozidlo Opel pod vlivem alkoholu. Při orientační dechové zkoušce se trubička Altest zabarvila za dělící rysku. Předtím však mladého řidiče policejní hlídka naháněla po areálu Juniocentra, kde mladík vozidlo ponechal stát a od vozidla utekl. Policisté ho začali pronásledovat, když to mladík zjistil, ztratil se mezi chatkami. Hlídka muže nenašla a proto se vrátila na místo, kde se kolem auta pohyboval spolujezdec. Mladík jim sdělil, kdo vozidlo řídil a že před jízdou vypil nějaký alkohol. Policisté vyzvali spolujezdce, aby řidiče mobilním telefonem zavolal a řekl mu ať se vrátí k vozidlu. Po tomto telefonátu se řidič vrátil, předložil všechny doklady a podrobil se dechové zkoušce. S policejní hlídkou spolupracoval, odbornému vyšetření spojenému s odběrem krve se podrobil v nemocnici v Čáslavi. Zadržení řidičského průkazu a zákaz další jízdy ho však neminulo. Tento případ je šetřen jako přestupek.
Druhý  podnapilý řidič byl po osmnácté hodině kontrolován v Hlinsku. Řidič vozidla Škoda Felícia, nadýchal 1.7 promile alkoholu.

Že nemáme sahat na cizího psa dnes ví i malé dítě. Tuto informaci asi neměla 40letá žena, která si chtěla pohladit nezajištěného psa v restauraci baru na Tylově náměstí v Hlinsku. Pes jí způsobil poranění hlavy, se kterým musela být převezena do nemocnice na rentgen. Hlinečtí policisté případ šetří jako přestupek proti veřejnému pořádku.

 V obci Včelákov místní část Bystřice opět policisté z Hlinska  šetřili dvě hodiny po poledni  případ, kdy neznámý pachatel posekal rostliny a květiny na zahradě 59letého majitele. Tím způsobil škodu ve výši 1.000 Kč Další škoda ve výši 2.000 Kč vznikla, když mu rozbil vypouklé zrcátko, které měl poškozený umístěné na plotě u domu.

V Chrudimi u jedné čerpací stanice řidič ušetřit za benzín. Nakonec se mu to podařilo. Natankoval přes 30 litrů benzínu Natural a od benzínové stanice ujel. Čerpací stanici vznikla škoda ve výši 800 korun. Registrační značka vozidla Mercedes je policistům známa.

Dopravní polciisté šetřili tři dopravní nehody. jeden řidič od nehody ujel. V sedm hodin v Chrudimi v Poděbradově ulici dosud nezjištěný řidič narazil do zaparkovaného automobilu Škoda Fabia a poté z místa uejl. Způsobil škodu ve výši 5.000 Kč. Policie po viníkovi nehody pátrá.

nprap. Věra Hamáčková
19. května 2009

vytisknout  e-mailem