Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Chrudimsku

Včera byl v celém regionu klid 

Úterní policejní služba (15.9.2009) byla v celém regionu klidná. Policisté zaevidovali tři nové trestné činy - krádež malotraktoru, krádež jízdního kola a podezření z podvodu.
Včera byl objasněn případ vloupání do výherního automatu z měsíce srpna. Podezřelým je 24letý mladík z Chocně.
Policisté obvodního oddělení v Chrudimi ukončili oznámení na neplacení výživného, ze srpna 2009. Neplatící otec svůj dluh na výživném ve výši 35.000 Kč uhradil. Policisté proto mohli dne 15.9.2009 celý případ dle trestního řádu odložit.
Na úseku přestupků byl zaznamenán případ nepovolené skládky odpadu v lesním porostu v katastru obce Míčov. Jedná se o přestupek proti veřejnému pořádku, který prověřují policisté v Heřmanově Městci. Také  obdrželi oznámení ze zdravotní pojišťovny, že v obci Prachovice byl dne 25.8.2009 fyzicky napaden 18letý mladík, který byl téhož dne ošetřen v Chrudimské nemocnici. Policisté teď na základě tohoto oznámení přestupek prověřují.  
Pět minut před osmou hodinnou ranní byl na policii oznámen požár na střeše rodinného domu v obci Vítanov. Šestačtyřicetiletý muž prováděl opravu střechy domu tak, že hořákem nahříval lepenku, přičemž došlo k jejímu vznícení. Požár uhasila jednotka HZS Hlinsko. Vyšetřovatel hasičů skutek kvalifikoval jako přestupek na úseku požární ochrany a pracovníkovi uložil blokovou pokutu. Majitel domu uvedl, že mu žádná škoda nevznikla.
 
O tom, že v celém chrudimském regionu byl relativně klid svědčí i telefonáty na linku 158. Na tísňovou liku se obrátilo celkem 19 občanů. Dvanáct telefonátů policisté využili pro svoji práci.
 
nprap. Věra Hamáčková
16.9.2009

vytisknout  e-mailem