Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Chrudimsku

Tragédie: Mladý řidič zemřel 

V průběhu středečního dne 29. 7. 2009 policisté na okrese Chrudim přijali oznámení o sedmi nově spáchaných trestných činech a sedmi přestupcích. Oznámené případy muži zákona zadokumentovali a provedli neodkladná prvotní šetření. Mezi nejčastější případy, které občané policistům oznamovali, patřily případy majetkové trestné činnosti, kterými jsou krádeže a poškozování cizí věci. Nejčastější přestupky byly opět v dopravě. Za zmínku stojí opětovné nepřipoutání se za jízdy bezpečnostním pásem.
 
Včerejšího dne se u nás na Chrudimsku stala smrtelná dopravní nehoda.
 
Policisté z Třemošnice řešili v tento den zajímavý přestupek proti majetku. Podezřelá žena nabízela na internetové aukci mobilní telefon Nokia. Tento telefon nabízela jako použitý, ale zcela funkční. Poškozenému však na dobírku zaslala pouze nefunkční maketu.
 
Dalším neméně zajímavým případem se zabývali muži zákona opět v Třemošnici. Volně pobíhající dobytek v obci Lhůta poničil na volně přístupné zahradě ploty, záhony zeleniny a ovocné stromy.
 
Skutečtí policisté vyjížděli včerejšího dne k fyzickému napadení. V Miřetíně byla žena napadena svým manželem. K žádnému vážnému zranění nedošlo. Věc tohoto napadení byla oznámena na Městský úřad ve Skutči jako návrhový přestupek.
 
Dopravní policisté se zabývají dopravní nehodou, střetu se srnou. Jednačtyřicetiletý řidič osobního vozu Škoda Octavia jel po silnici směrem k obci Vršov. Do jízdní dráhy mu náhle vběhla z pravé strany srna. Řidič z Uherského Hradiště se snažil střetu zabránit, ale vzhledem ke krátké vzdálenosti se mu to nepodařilo. Policisté na místě provedli s řidičem orientační dechovou zkoušku s výsledkem negativním. Ke zranění osob nedošlo a hmotná škoda na vozidle je vyčíslena na 32.000 Kč.
por. Mgr. Tesař Jiří
30. 7. 2009

vytisknout  e-mailem