Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Chrudimsku

Převládaly mejtekové trestné činy i přestupky 

Sedm trestných činů a jedenáct přestupků šetřili policisté v Chrudimském regionu. Převládala majetková trestá činnost. V přestupkovém řízení se opět jednalo o přestupky na úseku majetku - poškození dveří v Prachovicích, rozbití okna u domu v Luži,   krádež telefonu.
 
Poškození laku vozidla - neznámý pachatel dne 7.7.2009 ve Slatiňanech u domu poškrábal lak u zaparkovaného vozidla Ford Tranzit. Nad pravým zadním blatníkem napsal různé nápisy. Vandal způsobil škodu ve výši 4.000 Kč.
I půdu je nutné zamykat. O tom se přesvědčil heřmanoměstecký majitel domu, když zjistil, že se mu z nezajištěné půdy ztratila motorová pila. Zloděj způsobil majiteli škodu ve výši 2.000 Kč.
Majitel vozidla KIA ke svému překvapení zjistil, že mu někdo vyměnil ve vozidle autobaterii. Vozidlo zaparkoval na dvoru za domem v Heřmanově Městci. Vychytralý zloděj si odnesl tu jeho a do vozidla namontoval vybitou autobaterii Akuma. Pan majitel si škodu vyčíslil na tisíc korun.
 
Na hlineckou policii oznámil jeden mladík, že našel v Krounském lese munici. Do lesa šel hledat pomocí detektoru kovu vzácné mince. Mince nenašel, zato objevil  granát. Pyrotechnik uvedl, že se jedná o dělostřelecký granát z druhé světové války ráže 100 mm.
 
Dopravní policie šetřila včera čtyři dopravní nehody, při nichž byly dvě osoby lehce zraněny. Mezi obcemi Přibylov a Podlažice havarovala cyklistka, v obci Zbyslavec došlo ke střetu motorkáře s pobíhajícím psem.
V Chrudimi včera v odpoledních hodinách neznámý řidič při couvání poškodil zaparkovaný vůz Peugeot a z místa nehody rychle zmizel. Zanechal za sebou škodu 11.000 Kč. Mezi obcemi Nový Dvůr a Podhořany havaroval řidič vozidla Škoda Forman. Při řízení nedával patřičně pozor a najel na svodidla, která vozidlo otočila na pravý bok. Při nehodě se naštěstí nikdo nezranil. Řidič na místě zaplatil blokovou pokutu 1.500 Kč
Dopravní hlídka včera nachytala v obci Orel podnapilého řidiče,  jak řídí vozidlo Škoda Favorit. Řidič měl 1.24 promile v dechu. Policisté mu zadrželi řidičák a další jízdu mu nepovolili. Ve zkráceném řízení si ihned vyslechl podezření ze spáchání trestného činu Ohrožení pod vlivem návykové látky.
nprap. Věra Hamáčková
14.7.2009

vytisknout  e-mailem