Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Chrudimsku

Policisté museli zajistit pátrací akci i akci dopravní 

Nejzávažnějším případem, kterému se včera po šestnácté hodině  policisté na Chrudimsku věnovali bylo pohřešování 4,5letého chlapce. Pátrací akce provedená ihned po oznámení matky skončila šťastně. Chlapec byl nalezen zdráv.
Od třinácti do sedmnácti hodin také pořádková a dopravní policie dohlížela na na provoz na komunikacích. Při této akci zjistili 39 přestupků.
Dále šetřili oznámenou trestnou činnost – krádež jízdního kola z kolárny panelového domu, fyzické napadení ve Vápenném Podole, zanedbání povinné výživy. Jako přestupek vyšetřují krádež sportovní obuvi ze šatny jednoho učiliště. Krade se všechno , už i poštovní schránka se zloději hodila. Ukradl jí z kovového podstavce v obci Proseč místní část Paseky.
Dopravní policisté přijali dodatečné oznámení o dopravní nehodě v Hlinsku. Ta se stala již v květnu, kdy neznámý řidič zranil chodkyni na přechodu pro chodce a z místa ujel.
Dva řidič řídili motorové vozidlo pod vlivem alkoholu. Jeden byl přistižen v průběhu dopravní akce, dopustil se přestupku a proto bude oznámen příslušnému správnímu orgánu. Druhého načapali chrastečtí policisté při kontrole. Ten se bude zodpovídat z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.
Na operační středisko chrudimské policie se občasné obrátili celkem v 42 případech. Ve 24 případech bylo telefonické oznámení využitelné pro práci policie.

nprap. V2ra Hamáčková
11.6.2009

vytisknout  e-mailem