Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Chrudimsku

První srpnová středa byla celkem klidná 

První srpnová středa proběhla celkem v klidu. Oznámeny byly pouze tři přestupky.
Včera v odpoledních hodinách oznámil majitel vozidla Opel Corsa, že mu neznámý pachatel poškodil oknu u zadních dveří automobilu. Vozidlo měl zaparkované před domem v obci Hněvětice. Přestupek šetří a pachatele zjišťují skutečští policisté.
Policisté v Chrasti šetří přestupek proti občanskému soužití - neznámý pachatel posílal na e-mailovou adresu poškozené nemravné návrhy a rady. V ranních hodinách vyjeli chrastečtí muži zákona na místo požáru seníku v obci Zájezdec. Dle vyjádření vyšetřovatele požáru byla stanovena jako příčina požáru samovznícení balíků sena a slámy. Požárem vznikla škoda ve výši 400.000 Kč. Hasiči uchránili hodnoty v částce 600.000 Kč. Vyšetření požáru je v kompetenci hasičů.
Z trestného činu Týrání zvířat je podezřelý 26letý muž z Chrasti. Ten včera v dopoledních hodinách na náměstí v Chrasti utýral malé kotě, které se tam právě pohybovalo. Několikrát ho kopl a pak mu dupl na hlavu. Policisté zahájili úkony trestního řízení.
 
Na stadionu v Rozhovicích zloděj ukradl volně odložený mobilní telefon. Krádeží způsobil škodu za 3.500 Kč. Oznámení přijali policisté na obvodním oddělení v Chrudimi. Chrudimským policistům se včera dařilo. Provedeným šetřením zjistili dvacetiletého mladíka, který je podezřelý hned ze tří vloupání do bytů. Po jednadvacáté hodině byl se souhlasem státního zástupce zadržen a umístěn do policejní cely. Dokumentace jeho trestné činnosti a jeho případné obvinění bude probíhat ve čtvrtek.
 
Na úseku majetkové trestné činnosti došlo v Chrudimském regionu  k odcizení motorové nafty v obci Pohled.
Krádež věcí ze sklepních kójí panelového domu v Chrudimi byla na policii oznámena včera v dopoledních hodinách. Zloděj se vloupal do dvou kójí již někdy od pondělka. Majitelé krádež zjistili až včera. Zloděj ukradl co mohl – jízdní kolo, mikrovlnnou troubu, varnou konvici, překapávač kávy, cestovní kufry a zimní bundy. Zanechal po sobě škodu ve výši 17.000 Kč.
Dopravní policie šetřila jednu dopravní nehodu a to střet dvou osobních vozidel ve Žďárci u Skuteč. Při této dopravní nehodě bylo poškozeno policejní vozidlo.
 
nprap. Věra Hamáčková
6.8.2009
 

vytisknout  e-mailem