Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Chrudimsku

Blokáda dopravy 

 
7.9.2009 - V pondělí měli policisté v chrudimském regionu službu klidnější oproti víkendu. Jedna osoba byla eskortována do věznice, jednu na základě příkazu k zatčení byla převezena k soudu do Hradce Králové.
Včera kolem deváté hodiny bylo na policii v Heřmanově Městci oznámeno pohřešování 51letého muže. Muž byl naposledy kontaktován telefonicky v 9:30 a od té doby nezvedá telefon. Přes policejního pátrače bylo po pohřešovaném vyhlášeno celostátní pátrání.
Po osmnácté hodině bylo přijato oznámení o útěku 13leté svěřenkyně dětského domova. Policisté provedli pátrání v okolí dětského domova  nádražích. Po dívce bylo vyhlášeno celostátní pátrání.
 
Několik desítek policistů společně se strážníky Městské policie Chrudim  včera zajišťovali veřejný pořádek a bezpečnost a plynulost silničního provozu při protestní akci občanů Chrudimě, kteří blokovali okružní křižovatku Na Bídě v Chrudimi. Blokáda trvala od 15:00 do 15:15. Akce se zúčastnilo asi 120 protestujících. Ti přecházeli po přechodech pro chodce na uvedené okružní křižovatce. Policie se na akci připravila a odkláněla dopravu od místa protestu aby zabránila kontaktu protestujících s řidiči motorových vozidel.  To se však protestujícím nelíbilo, neboť u křižovatky se nepohybovala žádná motorová vozidla. Proto se přesunuli na kruhový objezd u obchodního domu Lidl. Přesto však police akci zvládla, nedošlo ke zranění přítomných osob ani ke škodě na majetku.
nprap. Věra Hamáčková
8.9.2009

vytisknout  e-mailem