Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Chrudimsku

Softwarové pirátství 

Během  čtvrtečního dne zaevidovali naši policisté celkem 19 případů pro podezření ze spáchání trestných činů a řešili sedm přestupků: 4 proti majetku, 2 proti občanskému soužití a 1 proti pořádku. Některé z nich jsou předmětem dalšího šetření. Policisté ze skupiny dopravních nehod řešili dvě nehody. Pozitivní zpráva je, že u těchto dopravních nehod nedošlo k žádnému vážnému zranění. Mezi nejčastější případy, které policisté zadokumentovali, patřily případy majetkové trestné činnosti, kterými jsou krádeže a vloupání. Na tísňovou linku 158 přijali policisté operačního střediska celkem 39 telefonátů. Pro práci policie bylo využito 26.
 
Policisté z Hlinska přijali včerejšího dne oznámení o rozbití oken. Neznámý vandal rozbil v areálu rekreačního střediska V Horním Bradle patnáct oken. Policisté se případem nadále zabývají.
 
Zajímavý případ se stal v Heřmanově Městci. Neznámý pachatel poškodil plot v zahrádkářské kolonii. Ptáte se jak? Odpověď zní: vyřízl kus plotu o rozměru 60 cm x 120 cm.
 
Skutečští policisté prošetřují případ softwarového pirátství. Podezřelá žena nabízí na internetových stránkách nelegální rozmnoženiny filmů, což je v rozporu s autorským zákonem.
 
Dopravní policisté se zabývají dopravní nehodou motocyklisty. V odpoledních hodinách jel sedmadvacetiletý řidič na svém motocyklu Suzuki ve směru od obce Zbohov na obec Běstvina. Na silnici nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem, vlastnostem vozidla ani stavebně technickému stavu vozovky a v levotočivé zatáčce dostal smyk. Ten nezvládl a s motocyklem vyjel vpravo mimo komunikaci, kde havaroval. Motocyklista z Přerova vyvázl s lehkým zraněním. Hmotná škoda na motocyklu je vyčíslena na 56.000 Kč. Na místě policisté vyloučili u řidiče orientační dechovou zkouškou alkohol.
por. Mgr. Tesař Jiří
31. 7. 2009

vytisknout  e-mailem