Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Chrudimsku - 16. 7.2009

V regionu byl klid 

Z pohledu policistů lze i čtvrtek, 16.7.2009, řadit mezi dny klidné, kdy se na Chrudimsku nic zvláštního a závažného nestalo.
Policisté se tak mohli věnovat především administrativě, ukončení spisů z minulého období a šetření oznámených přestupků.
Chrasteckými policisty byl překvalifikován přestupek ublížení na zdraví na trestný čin. Stalo se tak na základě lékařské zprávy. Dne 21.6.2009 se zřejmě nepohodli kolem druhé hodiny v noci   před areálem diskotéky v Křižanovicích dva mladíci ve věku 18 a 20 let. Mladší z nich fyzicky napadl staršího, čímž mu způsobil zranění, které si vyžádá léčení až 8 týdnů. Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu ublížení na zdraví.
Také přijali oznámení o krádeži dřeva, které bylo odcizeno dne 16.7.2009 kolem patnácté hodiny. Neznámý pachatel odcizil 3 kubíky dřeva nařezaného na kulatinu o délce 2 metry a připravené k odvozu. Dřevo bylo složeno u lesní cesty u obce Smrček. Způsobená škoda činí 2.000 Kč. Věc je šetřena jako přestupek proti majetku.
 
V Heřmanově Městci policisté šetří krádež mobilního telefonu. Nezjištěný poberta bez užití násilí vnikl dne 16.7.2009 mezi třináctou a čtrnáctou hodinou v Heřmanově Městci do rekreační chalupy a zde z kuchyňky sebral celkem tři mobilní telefony. Majitelům způsobil škodu za 10.500 Kč.
Na Třemošnickou policii se obrátil 42letý muž, že při těžbě dřeva v lese nad obcí Lipovec našel tři silně zkorodované kovové předměty ve tvaru tankové munice. Pyrotechnik na místě uvedl, že všechny tři kusy neobsahují muniční elementy a z místa si tyto předměty odvezl.
Policisté v Hlinsku kromě vyšetřování trestného činu krádeže stavebnicového bednění se zabývali také neobvyklým přestupkem, toto jednání můžeme také nazvat jako schválnost. Šestašedesátiletý muž bez souhlasu majitele posekal a odklidil trávu z pozemku poškozeného. Způsobená škoda činí asi 150 korun.
Opět se objevil případ natankování benzínu bez zaplacení. Chrudimští policisté šetří přestupek neznámého pachatele, který si u jedné čerpací stanice v Chrudimi natankoval do vozidla benzín a od benzínové čerpací stanice bez zaplacení ujel. Způsobil škodu za 200 korun.
nprap. Věra Hamáčková
17.7.2009
 

vytisknout  e-mailem