Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

AKTUALIZACE - Muž byl obviněn ze zločinu vraždy

KRAJ – Hádka bratrů skončila pobodáním nožem. 

AKTUALIZACE

Soudce akceptoval návrh a poslal obivněného do vazby.
mjr. Bc. Jan Čížkovský
9. 3. 2017, 13:40

__________________________________________________________________________________

Krajští kriminalisté v těchto dnech obvinili 54letého muže ze zvlášť závažného zločinu vraždy ve stadiu pokusu. Toho se měl dopustit tak, že fyzicky napadl svého o rok staršího bratra, na kterého posléze v rámci pokračující hádky zaútočil nožem a způsobil mu několik bodných zranění. K dané události mělo dojít v pondělí 6. března 2017 v podvečerních hodinách ve společně obývaném bytě na Rychnovsku, potom co útočník dorazil domů.
Po příjezdu první policejní hlídky na místo policistům otevřel dveře zakrvácený muž, kterému jsme poskytli pomoc a za malou chvíli dorazili i záchranáři. V bytě jsme v tu dobu zadrželi druhého muže, který se měl dle slov poškozeného útoku dopustit. Muž, který byl raněn v oblasti trupu a na rukou, byl transportován do nemocničního zařízení a zadržený muž putoval do policejní cely. Právě díky rychlému a odbornému zdravotnickému zákroku v nemocnici nedošlo k závažnějšímu následku.
Danému útoku měla předcházet vzájemná hádka, která měla vzniknout na základě banálního důvodu. Na gradaci útoku měl zřejmě vliv i alkohol v těle útočníka.
V dané věci jsme dali podnět státnímu zástupci k podání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby. Na zločin vraždy pamatuje trestní zákoník až 18letým pobytem za mřížemi.

Jedná se o první případ této nejzávažnější trestné činnosti (vražda) letos u nás v kraji. V loňském roce jsme evidovali celkem 5 vražd, z nichž se ve 3 případech jednalo o pokus, dvě vraždy byly dokonané.

mjr. Bc. Jan Čížkovský
9. března 2017, 09:00

vytisknout  e-mailem