Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Hudební festival - dodatek č. 1

Probíhá od 3. do 6. července 2009 na hradeckém letišti  

dopravní kontroladopravní kontrola

 
Večírkem pro nedočkavé byl v pátek 3. července 2009 v 16:00 hodin odstartován třetí ročník hudebního festivalu pod názvem „Rock for People“. V pátek tuto akci navštívily čtyři tisíce našich i zahraničních příznivců.
Vzhledem k vysoké návštěvnosti fanoušků této hudby je v době konání festivalu v okolí letiště změna dopravního značení. Upozorňujeme motoristy, že v ulici Jana Černého platí zákaz předjíždění a je snížena rychlost jízdy na 30km/hod.
Po celou dobu trvání festivalu je v okolí místa konání zvýšený pohyb chodců a cyklistů. Zvláště v době snížené viditelnosti by motoristé měli dbát zvýšené opatrnosti. Také chodci pozor! Nezapomeňte se pohybovat při levém okraji vozovky, a to nejvýše dva vedle sebe, jelikož se v okolí areálu letiště nenacházejí chodníky. I cyklisté by neměli zapomínat na zákaz požívání alkoholu před jízdou a osvětlení svých bicyklů za snížené viditelnosti.
Do současné doby policisté šetřili jeden trestný čin, pět přestupků majetkového charakteru a zadrželi dva řidiče pod vlivem alkoholu.
Trestný čin se stal v sobotu 4. července 2009 přibližně v době od 03:00 do 08:00 hodin. Neznámý zloděj odcizil z nezajištěného stanu tři mobilní telefony a šest tisíc korun. Pětadvacetiletému muži z Loun vznikla škoda 40 tisíc korun. Policisté případ šetří pro podezření z trestného činu krádeže, kde zákon stanoví trestní sazbu odnětí svobody na šest měsíců až tři léta nebo peněžitý trest.
Přestupky se týkaly krádeží peněz a mobilního telefonu. Z toho ve třech případech se jednalo o odcizené věci ze stanů a dvakrát o odložené peněženky s penězi. Celková způsobená škoda činí téměř 15 tisíc korun.

Možné dopravní komplikace mohou nastat při rozjezdu návštěvníků v průběhu úterního dne (7. července 2009).

Více informací naleznete na: www.rockforpeople.cz

nprap. Anna Pešavová
4. července 2009, 19:00 hodin

 

vytisknout  e-mailem