Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Cyklozájezd na Vysočinu

Volný čas policistů 

Ve dnech 19. - 22. června 2008  pořádal Okresní ředitelství  PČR Rychnov nad Kněžnou v rámci zvyšování fyzické kondice svých příslušníků spolu s cestovní kanceláří Cyklotour Hradec Králové zájezd do kopcovité Vysočiny. Akce se za ideálního počasí zúčastnilo třicet zaměstnanců okresního ředitelství. Na pátek 20. června 2008 a sobotu 21. června 2008 byly naplánovány dva výjezdy na kolech do okolí Nového Města na Moravě.
První den vedla etapa přes Račice a Pernštejn. V Pernštejně si cyklisté se zájmem prohlédli jeden z nejkrásnějších  a nejznámějších hradů u nás. Trasa pak pokračovala směrem  na Bystřici nad Pernštejnem a zpět do Nového města na Moravě.
Druhý den vyjížděli rychnovští cyklisté směrem na Vírskou přehradu a dále na Jirmanov, Frýšavu, Tři Studně a rybník Sykovec.
V neděli zájezd končil naložením kol do autobusu. Nutno ale ke cti zúčastněných podotknout, že někteří z nich se domů ve zdraví vrátili  po vlastní ose.
Celkový počet najetých kilometrů jednotlivých účastníků se lišil v závislosti na zvolených trasách během celého zájezdu. Dvě výše popsané trasy měřily v součtu zhruba 150km.
Zájezd se podle vyjádření jednotlivých účastníku velmi vydařil, a proto bylo dohodnuto, že i v následujícím roce se podobný zájezd se sportovně - kulturní tématikou bude opakovat.

vytisknout  e-mailem