Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

2 x 3 promile

NOVOJIČÍNSKO - nejsou normální 

Srazil cyklistu
V sobotu 21. září podvečer, ve Frenštátě pod Radhoštěm srazil opilý řidič cyklistu. Sám skončil nabourán ve stromě.
Jen setina promile chyběla opilému řidiči, aby mu policisté naměřili 3 promile v krvi. Opilý37letý muž se zákazem řízení do roku 2015 uháněl Frenštátem po ulici Příčnice. Nejprve nezvládl řízení, přejel do protisměru, odrazil se od popelnic a ve svém směru jízdy srazil jedoucího 66letého cyklistu. Pokračoval v jízdě, když po pár metrech sjel mimo silnici. Jeho agresivně nebezpečnou jízdu zastavil strom, do kterého havaroval. Cyklista utrpěl zranění s nutnou hospitalizací. Samotný řidič byl zraněn lehce. Havarované vozidlo Š Favorit skončilo zajištěné na polici.
Nezodpovědný řidič se bude zpovídat z přečinu těžkého ublížení na zdraví a maření výkonu úředního rozhodnutí.

Zaútočil na kočárek s dítětem
Sprosté nadávky, fyzické útoky a odhození kočárku s dvouletým dítětem má na svědomí zhrzený bývalý 38letý manžel. S 3 promile skončil na záchytce.
V neděli 22. září v podvečerních hodinách na ul. 5. května v Novém Jičíně, zaútočil v silné opilosti 38letý muž na svou bývalou manželku s dítětem v kočárku v přítomnosti nového přítele. Oba častoval sprostými slovními útoky. Když obrátil svou agresivitu na kočárek s malým dítětem, poškozený přivolal pomoc. Jen přítomností náhodných svědků, se kočárek nepřevrhl na zem. Ti jej měli zachytit těsně před převržením.
Opilého agresivního muže zadrželi obecní policisté. Následně skončil na protialkoholní záchytné stanici.  Své jednání bude muset vysvětlit policistům, kteří jeho jednání prověřují ze spáchání přečinu výtržnictví
    
por. Mgr. Petr Gřes

vytisknout  e-mailem