Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

2. AKTUALIZACE - Tragédie v plaveckém bazénu

LIBEREC - Smrt nezletilého chlapce v plaveckém bazénu v noci na dnešek začali šetřit liberečtí policisté. 

V souvislosti s vyšetřováním tragédie v plaveckém bazénu na Tržním náměstí v Liberci, při které přišel za dosud nevyjasněných okolností o život teprve 14letý chlapec, žádají kriminalisté o pomoc veřejnost.
Žádají návštěvníky bazénu, kteří byli v inkriminovaný den, kdy k tragédii došlo - tedy v sobotu 3. září 2016 - v plaveckém bazénu a mají informace, které by mohly policistům pomoci s objasňováním okolností tragédie, aby je sdělili na linku tísňového volání 158, nebo na kterémkoliv policejním oddělení.

Kromě výslechů svědků si policisté rovněž vyžádají znalecký posudek se zaměřením na bezpečnostní opatření v zařízeních, jakými jsou plavecké bazény, plovárny, apod., který bude stěžejním dokumentem v posuzování možné trestně-právní odpovědnosti a měl by objasnit, jak k tragédii došlo.

6. 9. 2016
mjr. Bc. Vlasta Suchánková
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

_____________________________________________________________________________

Tragickým případem teprve čtrnáctiletého chlapce, který za dosud nevyjasněných okolností zemřel v plaveckém bazénu na Tržním náměstí v Liberci, se zabývají policisté služby kriminální policie a vyšetřování Územního odboru Liberec. Dnešního dne proběhla na oddělení patologie a soudního lékařství Krajské nemocnice Liberec soudní pitva. Podle ní zemřel chlapec na následky udušení. 

Kriminalisté, kteří věnují šetření tragického případu velkou pozornost, budou žádat o vypracování znaleckých posudků vztahujících se k bezpečnostním opatřením v zařízeních, jako jsou bazény a plovárny a zjišťovat, proč a za jakých okolností k tragédii došlo a případnou konkrétní trestně-právní odpovědnost.

 

5. 9. 2016
mjr. Bc. Vlasta Suchánková
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

_____________________________________________________________________

Včera večer ve 21 hodin policisté na lince 158 přijali oznámení o pohřešování 14letého chlapce. Tuto skutečnost policistům oznámil jeho otec s tím, že jeho syn odešel odpoledne do plaveckého bazénu v Liberci, domů se nevrátil a v areálu bazénu ho dosud s plavčíky nenašel.

Policisté následně s plavčíky provedli důkladnou prohlídku celého areálu plaveckého bazénu, při které tělo nezletilého chlapce nalezli v odtokovém potrubí bazénu zvaného „divoká řeka“. Přivolaný lékař bohužel na místě konstatoval chlapcovu smrt. K určení příčiny jeho smrti byla již nařízena soudní pitva.

Okolnosti smrti nezletilého chlapce v libereckém plaveckém bazénu jsou předmětem probíhajícího šetření, které nyní intenzivně provádějí policisté ze Služby kriminální policie a vyšetřování Územního odboru v Liberci.

Vzhledem k věku zemřelého chlapce a i s ohledem na jeho rodinu nebudeme k této tragické události nyní poskytovat žádné další informace.


4. 9. 2016
nprap. Dagmar Sochorová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem