Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

2. AKTUALIZACE - Liberecký kraj pokryl sníh

KRAJ - Dopravní situaci v kraji komplikuje sněhový pokrývka. 

2. AKTUALIZACE ze dne 13. 12. 2022 v 08.00 hodin:

Po včerejším vydatném sněžení jsou nyní silnice v Libereckém kraji sjízdné. Řidiče samozřejmě upozorňujeme, že stále musí být při jízdě obezřetní a myslet na to, že rychlost vozidla je nutné přizpůsobit povaze a aktuálnímu stavu dané vozovky.

Včera policisté na lince 158 přijali celkem 128 oznámení o událostech v dopravě a následně v Libereckém kraji řešili 60 dopravních nehod, z nichž 37 se stalo jenom na Liberecku. Naštěstí se nejednalo o vážné dopravní nehody a žádný z jejich účastníků ani neutrpěl těžké zranění.

nprap. Dagmar Sochorová
tisková mluvčí, KŘP Libereckého kraje

_______________________________________________________________________________________________________________


1. Aktualizace ze dne 12. 12. 2022 : 

Dnes kolem 10.30 projížděla po silnici I/38 19letá řidička v osobním vozidle tovární značky Hyundai i30 ve směru od Doks na Mladou Boleslav, když se v blízkosti křižovatky u odbočky na Bezděz dostala na zasněžené silnici do smyku a klouzala se ve svém jízdním pruhu ze strany na stranu. V té době za ní jel kamion, jehož řidič nepřizpůsobil svou rychlost stavu a povaze silnice a na rozbředlém sněhu do ní zezadu naboural. Náraz pak odhodil Hyundai do příkopu. Tento kamion ve smyku poračoval v nekoordinované jízdě dál a narazil do kamionu  jedoucího ve směru od Mladé Boleslavi. Jeho řidič zmírnil následky kolize tím, že ještě před nehodou, která byla neodvratitelná, vůz zastavil. V osobním vozidle cestovala řidička sama, přivolaná Zdravotnická záchranná služba ji s blíže nespecifikovaným zraněním transportovala do českolipské nemocnice. Od rána do 13. hodiny jsme v Libereckém kraji vyjeli už k 27 dopravním nehodám, většinu z nich má na svědomí čerstvě napadaný sníh.

por. Bc. Ivana Baláková, tisková mluvčí KŘP Libereckého kraje

Od brzkého rána se Liberecký kraj potýká s přívaly sněhu, který komplikuje dopravu nejen ve městech, ale také na páteřních komunikacích. Nejhorší situace je jako již tradičně v horských úsecích. Uvíznuté kamiony blokují provoz na silnici I/13 v Albrechtickém kopci u Frýdlantu, průjezd přes Oldřichovské sedlo je také omezený. Komunikace I/35 v úseku Bílého Kostela je sjízdná s obtížemi a další problémy jsou v na komunikacích u Jablonce nad Nisou. V centru Liberce došlo k několika dopravním nehodám. Policisté vyjížděli ke střetu dvou osobních vozidel do ulicie Dobiášova a o několik minut později například také do ulice Budyšínská. Aktuálně vyšetřujeme  dopravní nehodu na silnici I/35 ve směru od Chrastavy, kde se u sjezdu k OD Globus střetla dvě osobní vozidla. 
Dopravní policisté od dnešní půlnoci do současné doby vyjížděli již k bezmála dvěma desítkám dopravních nehod. Žádáná si naštěstí nevyžádala vážná zranění. 

12. prosince 2022
por. Bc. Vojtěch Robovský
Oddělení tisku a prevence
Liberec

Odkazy do noveho okna

Jablonecko 12. 12. v 7 hod (1)

Jablonecko 12. 12. v 7 hod (1) 

Detailní náhled

Jablonecko 12. 12. v 7 hod (2)

Jablonecko 12. 12. v 7 hod (2) 

Detailní náhled

Jablonecko 12. 12. v 7 hod (3)

Jablonecko 12. 12. v 7 hod (3) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem