Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

2. AKTUALIZACE: Evakuace tří budov na Floře

Anonym nahlásil bombu v budovách jedné společnosti na Praze 3. 

Asi pět minut před třináctou hodinou oznámila zaměstnankyně firmy sídlící na Vinohradské ulici, že společnost obdržela sms zprávu, ve které stojí, že v jejich dvou budovách je umístěný nástražný výbušný systém. Policisté z žižkovského a jarovského oddělení včetně kriminalistů a policistů ze speciální pořádkové jednotky vyjeli na místo a evakuovali stovky zaměstnanců a zákazníků z nákupního centra Flora, budovy společnosti v Přemyslovské ulici a navíc i ze sousedního hotelu.  Na místě je samozřejmě i speciálně vycvičený pes na vyhledávání výbušnin, který objekty prohlédne. Co se týče dopravy, tak autobusové a tramvajové zastávky Flora zatím prostředky MHD pouze projíždějí. Stanice metra Flora je v tuto chvíli uzavřena.
 
por. Bc. Jana Rösslerová 4. 12. 2013
 
Informace z 15:11 hodin: Policisté uzavřeli během prohlídky objektů Jičínskou ulici v obou směrech pro automobilovou dopravu, Vinohradská ulice je průjezdná, nicméně frekventovanou křižovatku řídí místo semaforů dopravní policisté. Policisté už ukončili prohlídku nákupního centra, která byla negativní. K jeho otevření veřejnosti však dojde až po skončení prohlídky další budovy.
 
Informace z 16:08 hodin: Přesně v 16 hodin policisté ukončili prohlídku všech budov, která byla ve všech případech negativní. V současné chvíli se tak bude vracet provoz nákupního centra, kancelářské budovy a hotelu do normálního provozu, stejně tak jako provoz městské hromadné a automobilové dopravy v místě prohlídek. Na případu velmi usilovně pracují od prvopočátku kriminalisté, kteří podezřívají prozatím neznámou osobu ze spáchání trestného činu šíření poplašné zprávy. Za tento skutek pak hrozí až tříleté vězení.
 
 

vytisknout  e-mailem